Menu +

TRE - HAV 4:3 - V napínavém utkání Třebíč vybojovala vítězství

Reportáže
T ř e b í č - V domácím prostředí přivítala Horácká Slavia rivala z Havířova. Od první minuty mohli diváci vidět zajímavý hokej plný krásných akcí a také mnoho gólů. Prvním z nich dostal domácí do vedení Martin Čech, který se prosadil ve čtvrté minutě. Hosté ale dokázali po čtyřech minutách srovnat. V patnácté minutě slavil Martin Čech znovu, když opět vrátil vedení na stranu domácích. Hosté i na tuto branku dokázali v osmadvacáté minutě odpovědět a za dalších sedm minut se dokonce dostali do vedení, které jim ale příliš dlouho nevydrželo. V osmatřicáté minutě srovnal stav zápasu Vilém Burian a dvě minuty na to dostal Třebíč opět do vedení Tomáš Vrba. V poslední třetině si domácí dokázali chatrný náskok uhlídat a zaslouženě tak získávají body za vítězství.
Sdílejte článek
 
16.kolo, středa 22.10.2008
TRE TRE
4:32:1, 2:2, 0:0
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Čech (Vrba, Trončinský), 15. Čech (Trončinský, Vrba), 38. Burian V. (Kaláb, Stejskal), 40. Vrba (Zahradník) - 8. Seman (Štefanka, Vala), 28. Lojek (Vala, Seman), 35. Piecha (Sikora). Rozhodčí: Pešina - Jílek, Jindra. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1150. Střely na branku: 44:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Flamík, Trončinský - Sedláček, Kaláb - Hrbáček, Bulička - Koktan, Havran - Čech M., Zahradník, Vrba - Burian V., Nahodil, Stejskal - Staněk, Rákos, Obdržálek - Sojčík, Kundela, Přibyl.
AZ RESIDOMO Havířov: Čech J. - Lojek, Štefanka - Huhto, Novák - Hegegy, Evan - Rangl, Štěpánek - Seman, Vala, Velecký - Sikora, Piecha, Daneček - Brynecký, Najdek, Hlouch - Maruna, Haas, Vozdecký.

Komentář k zápasu



Třebíč vstoupila do zápasu s chutí díky pondělnímu vítězství v Olomouci. Už ve druhé minutě adresoval pěknou přihrávku Staněk najíždějícímu Obdržálkovi, kotouč ovšem k domácímu útočníkovi nedoputoval díky sražení hostujícími obránci. O minutu později dostali Třebíčští 97 sekund výhodu dvou mužů v poli. Martin Čech se prvně z mezikruží zastřeloval, když trefil svého jmenovce Jakuba Čecha v brance Havířova do masky. Ve čtvrté minutě vystřelil od modré čáry Vrba, Martin Čech kotouč tečoval mezi betony hostujícího brankáře, čímž otevřel brankový účet utkání – 1:0. Z vedení se Horácká Slavia moc dlouho neradovala. Při hře ve čtyřech na obou stranách domácí beci přišli ve vlastním obranném pásmu o kotouč a střelu Valy tečoval za Lvova záda Filip Seman - 1:1.
Po vyrovnání se několik minut bojovalo o střední pásmo. V 11. minutě vyprášil Bulička Čechovy betony dělovkou od modré. Při vyloučení Kundely zneškodnil Lev tutovku Bryneckému. V 15. minutě dostal přihrávku ve středním pásmu Martin Čech, prosmýkl se kolem havířovské obrany a tváří v tvář hostujícímu brankáři nedal šanci nechytatelnou střelou pod horní tyč – 2:1.
Horácká Slavia se vrhla do dalšího útočení, spolupráce Obdržálka s Nahodilem branku nepřinesla. V 18. minutě rozpoutala hotové peklo před havířovskou klecí první pětka domácích, které vyústilo střelou Martina Čecha do horní tyče. Za další minutu dobývali klec Jakuba Čecha Rákos a Staněk. Jejich snažení utnul hrubým faulem Hlouch.


Na začátku druhé třetiny pokračovala Horácká Slavia v dobrém výkonu. Přes clonu hráčů pálil Vrba, Obdržálek v dobré střelecké pozici těsně minul levý horní roh havířovské svatyně. Pak vyslal Hrbáček krásnou přihrávkou do sóla Zahradníka, jenže Jakub Čech si mezeru mezi svými betony pohlídal. Byli to ale hosté, kteří ve druhé části první udeřili. Protiútok tři na dva vedl Vala, přihrál mezi kruhy ve druhé vlně najíždějícímu Martinu Lojkovi, jenž svou střelou z voleje procedil kotouč skrz Lvovy betony do sítě – 2:2.
Třebíčské hráče inkasovaná branka viditelně zaskočila, čímž se dostali do menšího herního útlumu. Havířov vycítil šanci, místy domácím hodně zatápěl. Vše vyvrcholilo při přesilovce domácích. Martin Piecha ujel třebíčským obráncům a dlouhým blafákem po ruce obrátil stav utkání – 2:3.
Horácká Slavia měla k dispozici další početní výhodu díky hákování Lojka. Tlak Horáků přinesl kýžené vyrovnání, když Kalábovu střelu od modré čáry dorazil do branky Vilém Burian - 3:3. Za minutu a půl domácí po třetí v zápase vedli. Zahradník dojel po buly kotouč k mantinelu. Odtud přihrál na kruhy Tomáši Vrbovi, jenž velmi prudkou střelou švihem vymetl všechny pavučiny v horních koutech havířovské svatyně – 4:3.


Třetí část začaly oba celky velice opatrně ze zajištěné obrany. Nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu. Hra se hodně kouskovala. 45. minuta přinesla jistý zákrok Lva lapačkou proti střele Piechy. Na druhé straně hezky od mantinelu vyjel Obdržálek, jenže jeho rána postrádala patřičnou přesnost. Domácí hráči se snažili aktivně napadat. Za zmínku stojí skvělá četba hry v podání Hrbáčka, který zastavil nepřesnou rozehrávku Havířova a navíc si vymodlil faul na svou osobu. Vyrovnání měl na holi pět minut před koncem Lojek, jehož střelu z mezikruží do horní poloviny branky bravurně zneškodnil Lev. Panterům nepomohla k vyrovnání ani 48 vteřin trvající hra bez brankáře, takže Třebíč oslavila se svými fanoušky první domácí tříbodovou výhru v letošní sezoně.




Tiskovka po utkání Třebíč - Havířov 4:3

Marek Trončínský po utkání Třebíč - Havířov 4:3

Martin Čeh po utkání Třebíč - Havířov 4:3



Ohlasy trenérů

René Ševěček


René Ševěček – HC Havířov Panthers: „Zápas se mi zase hodnotí velmi špatně. Rozhodujícím momentem zápasu byla druhá třetina, kdy jsme dostali v osmnácté a dvacáté minutě góly. To by se nám nemělo stávat. Třetí třetinu si už Třebíč pohlídala."





Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „Chtěli jsme navázat na výhru z Olomouce a potěšit diváky, protože v normální hrací době jsme ještě doma letos nevyhráli. Chtěli jsme jim poděkovat za podporu, i když víme, že situace ještě stále není dobrá. Do zápasu jsme vstoupili dobře, využili jsme přesilovku, dali jsme gól a z mého pohledu jsme měli hru pod kontrolou. Bohužel se šancemi jsme nenaložili dobře a pak jsme soupeři vlastně dva z jeho tří gólů sami nabídli naprosto hloupými chybami. To se nemělo stát. Cením si ale toho, že hráči to ještě ve druhé třetině dokázali otočit. Bylo to dílem toho, že jsme pokračovali v nátlakové a agresivní hře. Do třetí třetiny jsme nabádali hráče, aby hráli víc z obrany a dopředu chodili jen na jasné kotouče. Hosté si v závěru vytvořili tlak, tak to v hokeji chodí. Ten, kdo prohrává, hraje vabank a je škoda, že jsme je tam nepotrestali. Myslím, že i to štěstíčko už se přiklání na naši stranu. Každé vítězství týmu pomůže, proto se hokej hraje. Střídavý start Marka Trončinského jsme připravovali zhruba čtrnáct dní, museli jsme počkat až mu vyprší angažmá v Berouně. O tohoto hráče jsme měli zájem a dnes se nám ho povedlo zařadit do sestavy. Marek je u nás na střídavý start do konce sezóny, ale je hráčem Kladna, které si ho může po měsíci stáhnout. Teď ale na Kladně prostor nedostával, takže věřím, že bude moci získávat zkušenosti u nás."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024