Menu +

TRE - OLO 2:3 sn - Třebíč opět nezvládla nájezdy

Reportáže
T ř e b í č - Poslední kolo základní části první hokejové ligy odehrála Horácká Slavia Třebíč na svém stadionu proti týmu Olomouce. Domácí měli hodně vlažný nástup do utkání, za což je hosté potrestali dvěma brankami. Třebíčští zvýšili aktivitu. Ve dvojnásobné početní převaze zakončil kombinaci nechytatelnou bombou Tomáš Kaláb a krátce po něm vyrovnal po šťastném odrazu kotouče od zadního mantinelu Zahradník. Obě mužstva měla několik příležitostí rozhodnout utkání v normální hrací době, jenže brankáři všechny další střely pochytali. V nájezdech uspěli hosté, Třebíčští na své první letošní vítězství v rozstřelu stále čekají. V dalším utkání přivítá Horácká Slavia ve středu 10. 12. od 18:00 doma celek Vrchlabí!
Sdílejte článek
 
30.kolo, sobota 6.12.2008
TRE TRE
2:3sn2:2, 0:0, 0:0 - 0:0
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Kaláb (Hrbáček, Barus), 18. Zahradník (Hrbáček) - 8. Davídek (Brančík, Bartoň), 10. Žajgla (Davídek, Brančík), rozhodující nájezd Ministr. Rozhodčí: Zubzanda - Brejcha, Šmíd. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1270. Střely na branku: 35:38. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Trončinský, Sedláček, Havran, Flamík, Kaláb, Bulička, Sláma - Čech, Zahradník, Obdržálek - Burian V., Nahodil, Stejskal - Sojčík, Barus, Staněk - Přibyl, Vrba, Burian J.
HC Olomouc: Žigárdy - Mikel, Kříž, Vyrůbalík, Bartoň, Ostrčil, Rýgl, Nedbálek - Smejkal, Ministr, Řípa - Davídek, Brančík, Žajgla - Ondrušek, Sakrajda, Vlk - Sršeň, Zbořil, Čuřík.

Komentář k zápasu



Prvním hráčem, který se ocitl ve stoprocentní brankové příležitosti, byl hostující Brančík, Jakuba Lva však z mezikruží neprostřelil. O poznání lépe nedopadl ani třebíčský Obdržálek. Žigárdyho neprostřelil ani Trončinský od modré. V osmé minutě se tak radovali hosté, když se podařilo Davídkovi dorazit kotouč za brankovou čáru – 0:1. Nahodil se poté natlačil mezi kruhy, bekhendem však nezakončil přesně. Rázem to bylo o branky dvě. Davídek nachází mezi kruhy Žajglu a ten se sám před Lvem nemýlil – 0:2. Na 3:0 pro hosty mohl zvýšit Řípa, když ho našel před brankou Ministr, olomoucký útočník ale třebíčského brankáře neprostřelil. Při přesilové hře domácích vystřelil tvrdě od modré Čech, Žigárdy však kotouč se štěstím udržel. Když pak poslal hlavní sudí hosty do tří, vstřelila Třebíč kontaktní branku. Kalábovu první ránu Žigárdy sice vyrazil nad branku, druhý kotouč z jeho hole už ale mířil mezi tři tyče – Žigárdy pouze přihlížel – 1:2. Třebíč volala po vyrovnání. Po střele Hrbáčka zachránila hosty tyč, dorazit kotouč za brankovou čáru se už Třebíčským nepodařilo, zalehl ho totiž Žigárdy. Z kruhu poté vystřelil Sakrajda, Lev kotouč neudržel a mohl jen děkovat Bohu, že ho Ondrušek neprostřelil. Nahodil vyslal o chvíli později podél mantinelu Buriana, ten ale neměl příliš velkou rychlost, i přesto musel Žigárdy lapit kotouč do lapačky. Nedlouho poté ale kapituloval. Hrbáček vystřelil od modré, branku přestřelil, zpoza branky však trefil Zahradník Žigárdyho a s jeho pomocí Třebíč vyrovnala na 2:2. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

K první střele ve druhé třetině se dostal Zahradník, ke druhé Obdržálek, ani jeden však Žigárdyho neprostřelil. Nepodařilo se to ani Ondruškovi na straně druhé. Po uklouznutí olomouckého obránce se dostal lehce k puku i k brankové příležitosti Zahradník, umístit kotouč mezi Žigárdyho betony však nedokázal. Pasáž mezi sedmou až devátou minutou druhé třetiny hřála u srdce hokejové fanoušky, k vidění byl totiž hokej extraligové úrovně. Nejprve Sojčíkův brejk, Žigárdy vyrazil, vkleče lapil i Barusovu dorážku, betonem vyrazil na brankovišti i kotouč z hole Přibyla po přiťuknutí Baruse. Olomoucký brankář vyrazil i střelu Viléma Buriana. Lev musel zasahovat po střele Smejkala, vyrazil kotouč vysoko nad. Tvrdě ale nad vypálil Martin Čech. Dvakrát mohl změnit skóre i Obdržálek, poprvé mířil nad, podruhé z mezikruží při signalizované výhodě vedle. Tutovku, a to kotouč na brankovišti, spálil Přibyl, zblízka minul. Zblízka nevyzrál na Žigárdyho ani Barus. Šestnáctá a sedmnáctá minuta přinesla pro hosty výhodu dvou hráčů v poli. Ti předvedli dokonalý zámek, ale ke střele mířící mezi tři tyče se dostali jen jedinkrát. Bartoňovu střelu od modré Lev vyrazil. Když pak vystřeli Barus nad a Žigárdyho vyloženě vystrašil Obdržálek z úhlu, skončila druhá třetina.

Třetí dvacetiminutovku započal svou tečovanou střelou Nahodil, Žigárdy však vyrazil betonem. Přesilová hra domácích nabídla dvě střely Trončinského od modré, žádná si však cestičku za olomouckého brankáře nenašla. Lev musel vleže zasahovat po souhře trojice Ministr – Smejkal – Řípa, posledně jmenovaný kotouč na brankovišti neumístil. Tvrdě vypálil Vilém Burian přes obránce, Žigárdy ukryl kotouč do lapačky. Sojčík trefil poté ve více než slibné šanci, když na něj zívala odkrytá klec, jen boční síť. Žigárdy poté vyrazil Flamíkovi ránu od modré. Třiapadesátá minuta přinesla přesilovou hru domácích, Zahradník nachází mezi kruhy najetého Obdržálka, jeho střelu z první ale Žigárdy udržel. Třebíč tlačila a volala po gólu, přišlo však vyloučení domácích. Lev zneškodnil tři střely Kříže, Ministrova dorážka mířila jen do boční síťky. Když pak nevyzrál na Lva tváří v tvář Žajgla, dospělo utkání do prodloužení.

To nepřineslo zhola nic, až v posledních vteřinách zahrozila dvojice Burian –Nahodil, druhý jmenovaný Žigárdyho neprostřelil. Na řadu tak přišla loterie – série samostatných nájezdů. Jako první se rozjel Milan Ministr a vystřelil přesně – 0:1. Žigárdy poté vychytal Obdržálka. Brančík zkopíroval Ministrův nájezd – 0:2. Barus musel a nedal, dva body tak putují do Olomouce. Za předvedený výkon si zasloužila Třebíč body tři, nakonec má jen jeden.

Tiskovka po zápase třebíč - Olomouc 2:3sn

Jakub Lev po zápase Třebíč - Olomouc 2:3sn



Ohlasy trenérů

Petr Vlk

Petr Vlk – HC Olomouc: „Jsme spokojení s body, které jsme tady získali, protože jsme věděli, že nás v Třebíči nečeká nic lehkého. Třebíč i už u nás ukázala, že hraje dobře a ty poslední utkání to potvrzují. Nám se povedl vstup do zápasu, potom podle mě přísné vyloučení do tří vrátilo domácí do hry a dostali jsme trošku nešťastný gól na 2:2. Nějaké šance jsme si vytvořili, škoda, že jsme nedali tu pár vteřin před koncem. Za to bychom byli, určitě rádi, ale i tak našim klukům patří dík, protože to odbojovali velmi dobře a doufám, že tyhle výsledky se nám budou množit, protože tato sezóna pro nás není taková, jakou bychom si představovali a toto by mohl být krok k tomu, aby se to zlepšilo.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „My jsme měli katastrofální vstup do zápasu, vůbec nevím co, nebo proč to tak bylo. Přitom na ten zápas jsme se připravovali důkladně. Prvních deset minut jako bychom na ledě ani nebyli. Nakopl nás gól v přesilovce pět na tři a do konce třetiny jsme stihli vyrovnat, to bylo hodně důležité. Ve druhé třetině jsme byli lepší, ale bohužel jsme nedali dvě, nebo tři stoprocentní šance. Nejsme nachystaní před bránou, nedostaneme se k volně ležícímu kotouči a hosté pak zahrozili akorát v našem oslabení pět na tři. Tam chyběl z naší strany jen ten gól. Ve třetí části už to bylo trošku opatrné, ale stále mě mrzí ten náš špatný vstup do utkání. Remíza asi byla spravedlivá, v prodloužení byli hosté aktivnější a penalty dopadly opět špatně pro nás. Dnes se mi zdála hra třetí řady špatná, dostali dva góly a měli ještě jeden závar, tak jsem udělal změnu a do hry šli jiní hráči. Začali jsme na tři řady, takže jsem měl dalších pět hráčů k dispozici, pokud by se někomu nedařilo, aby ho mohli nahradit. Sáhli jsme k tomu dnes už v jedenácté minutě. Brankáři Fialovi už u nás skončil střídavý start a Budějovice si musí nejdřív vyřešit své problémy. V zápase ve Znojmě měl prý nějaký problém Turek, takže dnes Jakub Kovář nebyl k dispozoci. Myslím ale, že Jakub Lev zachytal velice dobře. Máme teď k dispozici tyto naše gólmany a o jejich nasazení budeme rozhodovat podle momentální situace.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024