Menu +

TRE - HBR 5:6 pp - Třebíčští vyrovnali ztracený zápas a upevnili si čtvrté místo

Reportáže
T ř e b í č - K poslednímu derby Vysočiny v rámci 48. kola první hokejové ligy zavítal na led Horácké Slavie Třebíč tým HC Rebel Havlíčkův Brod. V první třetině se hrál průměrný hokej, hosté měli maličko navrch, když jako první využili přesilovou hru. Krátce po polovině utkání vstřelili druhou brankou Havlem. Domácí si vzali oddechový čas. Od tohoto okamžiku se hra vyrovnala. Do první sirény vstřelili Třebíčští kontaktní branku z hole Martina Dočekala. Druhou dvacetiminutovku začali domácí snahou o vyrovnání, přibrzdil je Jan Knotek, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek. Slavisté se otřepali, když jim hosté nabídli dvojnásobnou výhodu. Tu se využít nepodařilo, v následné klasické přesilovce se už prosadil Burian. Do třetí části vstoupili hosté lépe. Dvěma slepenými góly vedli již o tři branky a zápas se zdál rozhodnutý. Domácí tři minuty před koncem zapnuli na vyšší obrátky a 12 vteřin před koncem vyrovnali. Do prodloužení vstoupili lépe Třebíčští, ale paradoxně hosté z ojedinělé střely rozhodli, že prémiový bod putuje na sever Vysočiny.
Sdílejte článek
 
48.kolo, středa 6.2.2013
TRE TRE
5:6p1:2, 1:1, 3:2 - 0:1
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Dočekal (Rangl, Malena), 34. Burian (Kaut), 57. Dočekal (Zdráhal, Čejka), 57. Kaut (Ostřížek), 60. Dočekal (Hruška, Vondráček T.) - 9. Vondráček (Endál, Polodna), 13. Havel (Polodna), 24. Knotek (Vondráček R.), 41. Polodna (Musil, Pavlík), 42. Havel (Polodna, Musil), 64. Protivný (Jelínek, Vondráček R.). Rozhodčí: Pešina, Přikryl - Wesley, Kašík. Vyloučení: 8:9, navíc Hruška (TRE) a Dvořáček (HBR) 10 min OT. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1710. Střely na branku: 46:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5, 5:5, 5:6.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak (42. - 59., 60. Dusík) - Rangl, Malena, Zdráhal, Hruška, Sláma, Bilčík, Dlapa, Čejka - Dočekal, Dolníček, Káňa - Ostřížek, Nahodil, Burian - Vondráček T., Kaut, Fořt - Čech, Čuřík, Křivohlávek.
BK Havlíčkův Brod: Suchan - Jelínek, Protivný, Starý, Pavlík, Soldán, Ostrčil - Endál, Knotek, Vondráček R. - Havel, Polodna, Musil - Dvořáček, Kostourek, Ondráček - Milfait, Štěpánek, Stehlík.

Komentář k zápasu

Rebelové vstoupili do utkání hodně motivováni po předchozím domácím debaklu. Havel vyslal první střelu, pak se prodral do koncovky Polodna. Aktivní nástup hostí vyvrcholil jedovkou Ostrčila, kterou Čiliak zlikvidoval parádním semaforem. Suchan se zahřál při průniku Čuříka.

V 7. minutě šel pykat Burian. V oslabení mohl otevřít skóre Ostřížek, jenže neuspěl ani s opakovanou střelou. Na druhé straně dostal na levém kruhu prostor Roman Vondráček, který namířil přesnou střelu pod Čiliakovu lapačku. Třebíčští se dostali do mírného útlumu. Polodnovi nabídnul šanci chybující Káňa. Za okamžik hosté vyhráli vhazování a Lukáš Havel pálil do černého.

Domácí lavička si vyžádala oddechový čas. Rebelové však pokračovali v aktivním pojetí hry. Během trestu Bilčíka pálil Ostrčil do tyče třebíčské klece. Za pár chvil zneškodnil Čiliak nájezd Kostourka. Třebíč se dokázala vrátit do zápasu před první sirénou. Hostující Jelínek sledoval z trestné lavice, kterak Ranglovu dělovku od modré čáry uklízí do branky Martin Dočekal. Horáky polila živá voda. Suchan uhájil Rebelům těsný náskok do přestávky, i když se hodně zapotil po střelách Buriana, Kauta a Maleny.

Třebíčským se nepodařilo navázat na dobrý konec první periody. Ve 24. minutě domácí zaváhali v rohu za vlastní brankou, Knotek vybruslil před branku a mezi Čiliakovými betony zavěsil. Marek Čiliak držel nad vodou akcie Horácké Slavie a blýsknul se v dalším souboji s Knotkem. Domácí se snažili vstřelit kontaktní gól. Dočekalův smělý průjezd celým kluzištěm zastavil až Suchan. V početní výhodě vypálil backhandem Burian, Suchan jeho střelu odrazil nad sebe a ve snaze odpálit puk do rohu si ho sám hodil hokejkou za svá záda. Třebíč se dostala do tempa, zejména šance Nahodila volala po gólu.

Na začátku poslední dvacetiminutovky doplatili domácí na velkou nekoncentrovanost. Nejprve využil přesilovku Polodna a za necelou minutu a půl našel střelec čtvrté hostující branky dobře najetého Lukáše Havla, který nekompromisně stanovil průběžný stav na 2:5.

Naštvaný brankář Čiliak odjel z brány a Třebíč byla zralá na ručník. Střídající gólman Dusík se okamžitě zaskvěl, když si na něm vylámal zuby Havel v brejku. Řada domácích příznivců opustila stadion, čehož mohla hořce litovat. V čase 56:32 zakončil zdařilou kombinaci Horáků Dočekal, za 12 vteřin vymetl šibenici Kaut a rázem měli Třebíčští o co hrát. Tlak domácích sílil a byl umocněn vyloučením Romana Vondráčka za zdržování hry. Horáci využili přesilovky za pět sekund, když Hruškovu dělovku zametl za Suchana Martin Dočekal, jenž tak 12 vteřin před třetí sirénou dokonal svůj hattrick.

V prodloužení mohli domácí obrat dokonat, ale Suchan si poradil s pokusy Ostřížka a Dočekala. Prémiový bod vystřelil hostům na začátku 64. minuty Tomáš Protivný.



Tiskovka po utkání Třebíč - Havlíčkův Brod 5:6pp

Tomáš Kaut po utkání Třebíč - Havlíčkův Brod 5:6pp



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme dneska špatně začali od prvního vhazování. Soupeř měl do 4. minuty tři šance a od toho se odvíjel zápas. Nakonec jsme inkasovali dva góly, sice jsme dali gól na 2:1, ale pořád se mi zdálo, že nám to nefunguje tak, jak bychom si přáli a jak bychom chtěli. Nějaké šance jsme si vypracovali, ale ty, co jsme nabídli soupeři, byly naprosto hloupé a triviální. Soupeř měl vždycky dostatek klidu na to, aby skóroval. Za stavu 5:2 už je to složité. Dali jsme gól, najednou jsme ožili, ožili diváci a prostě takový je hokej. Já jsem rád, že nás to dneska potkalo a že hráči to nezabalili a nakonec jsme to dorvali do remízy.

Jiří Rech – HC Rebel Havlíčkův Brod: My jsme sem přijeli pro nějaký bodík, ráno jsem si říkal, že bod by byl krásný, protože Třebíč má výborné mužstvo. 57 minut jsme odehráli perfektně a zase dvě naše hrubky. Zkušení hráči to takhle nemůžou pokazit a z toho jsme dostali gól. Zaplať pán Bůh, že jsme dali gól v prodloužení a že máme dva body. Na to, že jsme posledně dostali od Jihlavy klepec, tak jsme dneska odehráli dobrý zápas, kromě té pětiminutovky.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024