Menu +

TRE - CEB 2:3 sn - Třebíč dvoubrankovou ztrátu srovnala, nakonec padla na nájezdy

Reportáže
T ř e b í č - V rámci 21. kola přivítali Horáci doma ČEZ Motor České Budějovice. První třetina patřila jednoznačně hostům, kteří se díky zásahům Marka a Švihálka dostali do dvoubrankového vedení. Bílé hvězdy však nic nevzdaly a ve druhé třetině dokázaly srovnat, když se nejprve krásně prosadil Miroslav Holec a poté v přesilovce Roman Erat. Třetí třetina byla hodně bojovná, Třebíč v ní měla šanci hrát dvě minuty přesilovku pět na tři, tu však nedokázala využít. Pak už zápas dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých se radovali hosté. Rozhodčí ve druhé sérii neuznali branku Davidu Dolníčkovi. Rozhodující nájezd pak proměnil za hosty Pajič.
Sdílejte článek
 
21.kolo, středa 11.11.2015
TRE TRE
2:3sn0:2, 2:0, 0:0 - 0:0
CEB CEB
Statistiky
Branky a nahrávky: 27. Holec (Dolníček, Erat), 38. Erat (Bartoň, Bilčík) – 4. Marek (Suchánek, Heřman), 16. Švihálek (Babka, Mikyska), rozhodující nájezd Pajič. Rozhodčí: Bejček – Štofa, Beneš. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1740. Střely na branku: 20:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Bartoň, Bilčík, Čejka, Štindl, Šaur, Přibyl – Holec, Dolníček, Erat – Pekr, Polodna, Kusko – Miškovský, Raška, Šik – Psota, Tomek, Wasserbauer.
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Kolmann, Mucha, Vráblík, Suchánek, Žovinec, Zíb, Kuchejda – Marek, Chovan, Pajič – Žálčík, Heřman, Straka – Babka, Švihálek, Rob – Prokeš, Mikyska.

Komentář k zápasu

První třetina ve svém úvodu přinesla atraktivní hokej s lehkou převahou domácích, kteří se ve třetí minutě usadili v obranném pásmu hostů a téměř minutu tam trápili jak hráče v poli, tak gólmana Bláhu. Tlak Horácké Slavie hosté ustáli a odpověděli ve čtvrté minutě tvrdou střelou na Vejmelku, který ji zpracoval horní polovinou těla. Vzápětí následovala střela od modré, která se odrazila od mantinelu přímo před gólmana domácích a ten před střelou Ladislava Marka za asistence Jakuba Suchánka a Josefa Straky poprvé kapituloval. Třebíč ale zvedla hlavu. V šesté minutě se do dobré pozice dostal Jan Wasserbauer. Jeho střela však šla nad Bláhovu branku. Následujících pět minut sledovalo 1740 diváků bojovný hokej s řadou šancí na obou stranách kluziště. V jedenácté minutě odešel kvůli hákování na dvě minuty na trestnou lavici Silvester Kusko. Domácí oslabení zvládli včetně nepříjemné střely, která v jejím závěru jen těsně minula pravou tyč Vejmelkovy svatyně. Kuriózní vyloučení na obou stranách přinesla čtrnáctá minuta, kdy obě mužstva hrála v šesti. O chvíli později prověřil skvěle chytajícího Bláhu a jeho beton Matěj Pekr. Čtyři hráči na obou stranách změnu skóre nepřinesli. Nicméně pouhých třicet šest sekund od chvíle, kdy obě mužstva byla opět v plném počtu, stačilo Motoru na to, aby zvýšil své vedení na 2:0. Vyhrané buly zhodnotil Michal Švihálek a kolem pravé tyče za asistence Jakuba Babky a Josefa Mikysky poslal puk za Vejmelkova záda. Jedenáct sekund po druhé brance Českých Budějovic odešel na trestnou lavici jejich Ladislav Marek, který se provinil zdržování hry. Třebíč však svou početní výhodu nesehrála ideálně a místy měl více práce gólman Horácké Slavie než brankář hostů.

Do druhé třetiny vstoupila Horácká Slavia sebevědomě. Bylo zjevné, že domácí usilují o rychlý kontaktní gól. Bílé hvězdy stupňovaly tlak na skvěle fyzicky disponovaný Motor. Jejich snažení přineslo kýženou satisfakci v podobě nádherného gólu útočníka Miroslava Holce ve dvacáté sedmé minutě. Ten vyrazil z levého rohu, prokličkoval mezi několika hráči a jeho střela do pravého horního rohu byla po zásluze odměněna nadšením slušně zaplněných ochozů. Asistence byla připsána Davidu Dolníčkovi a Romanu Eratovi. Hráči Horácké Slavie v následujících minutách nasedli na koně, kterého by jim mohl závidět i sv. Martin. Horácká Slavia dobře kombinovala a předvedla parádní akce holemi Silvestera Kuska, Davida Dolníčka a dalších. Třicátá osmá minuta přinesla vyloučení Josefa Straky za držení spoluhráče. Téměř na sekundu přesně po minutě početní výhody domácích si nádherně přihráli Jakub Bartoň s Miroslavem Holcem. Jejich kombinaci ještě Bláha zlikvidoval levým betonem, ale na dorážku Romana Erata už nestačil. Třebíč srovnala a třetí třetina tak slibovala napínavou podívanou.

První čtyři minuty závěrečné třetiny byly v režii Horácké Slavie. Motor se dostal pod tlak a několikrát se osvobodil pouze na základě icingu. Postupně se však hosté vrátili ke své hře, která dnes byla charakteristická dobrou kombinací a rychlým pohybem po hřišti, jež bílým hvězdám nepříjemně komplikoval život. Nicméně i Horácká Slavia předvedla své kvality. V sedmé minutě dostala Motor pod drtivý tlak. Jan Wasserbauer nadvakrát ohrozil gólmana hostů a následně si Horácká Slavia vynutila chybu Lukáše Zíba. Během poměrně dlouhé výhody pak Jihočeši chybovali ještě jednou. Potrestán byl Ondřej Bláha a Třebíč tak měla výhodu dvou hráčů. Tu však nesehráli třebíčští nejlépe. Stav utkání byl i po dvou minutách početní výhody 2:2. O půl minuty později byl vyloučen Václav Čejka za sekání, ale ani Motoru se přesilovka příliš nevyvedla. Za tentýž přestupek odešel na trestnou lavici Václav Čejka ještě jednou a to pět a půl minuty před koncem utkání. Ani tuto výhodu hosté nevyužili. S blížící se šedesátou minutou se na ledu přiostřilo. Po té, co rozhodčí v padesáté osmé minutě přerušili hru i přesto, že puk ještě nebyl pod kontrolou gólmana Bláhy, došlo na drobnější pěstní výměnu. Poslední minuta už byla ve znamení taktického vyčkávání.

Pětiminutové prodloužení přineslo otevřenou a odvážnou hru na obou stranách. Změnu skóre však měly přinést až nájezdy.

Jako první střílel domácí Holec, který Bláhu nepřekonal. První za hosty se na Vejmelkovu bránu rozjel Pajič a s přehledem proměnil. Klíčovým okamžikem byl nájezd kapitána Horácké Slavie, který sice síť v bráně hostů rozvlnil, ale rozhodčí jeho branku neuznali. Dle názoru sudích David Dolníček posunul puk zpátky pod sebe. Následovala emotivní debata mezi hráči Třebíče a rozhodčími, které však na výsledku nic nezměnila. Ránu do týla zasadil domácím svým nájezdem Josef Straka.



Tiskovka po utkání Třebíč - Č. Budějovice 2:3sn

Karel Čapek po utkání Třebíč - Č. Budějovice 2:3sn



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: V první třetině byl Motor lepší, my jsme tam sice měly dvě gólovky, ale ty vyplynuly z nějaké mezihry, ale jak říkám, Motor byl jednoznačně lepší a my můžeme děkovat, že jsme prohrávali jen 2:0. Nesouhlasím s tím, že bychom ve druhé třetině hráli hurá hokej. Hráli jsme velmi dobře, Motor jsme tlačili, zaslouženě jsme srovnali skóre. Třetí třetina vyrovnaná, prodloužení, nájezdy a prostě kolaps rozhodčího. Sestříháme to, pošleme to. To, co se tady dneska odehrálo, to je strašidelné.

Petr Rosol - HC Motor České Budějovice: My jsme do utkání vstoupili dobře, začali jsme, jak jsme chtěli. Hráli jsme ze zajištěné obrany. Ta třetina se nám povedla, vyhráli jsme 2:0. Do druhé třetiny jsme bohužel vstoupili tak, že jsme hráli takový hurá hokej nahoru dolů, což domácím vyhovuje. Dopadlo to, jak to dopadlo. Dostali jsme dva góly. Myslím si, že v té třetí třetině to bylo vyrovnané, ubránili jsme dvouminutovou přesilovku tří proti pěti a pak se to štěstí v nájezdech přiklonilo k nám.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024