Menu +

TRE - MAC 2:3 - Zápas s Budapeští Třebíčští v kombinované sestavě prohráli o jeden gól

Reportáže
T ř e b í č - Už šesté přípravné utkání mají za sebou hokejisté Horácké Slavie Třebíč. Dnešní zápas s Budapeští, tedy týmem, o kterém se toho před utkáním mnoho nevědělo, přinesl důrazný hokej. V něm byl nakonec o jednu branku šťastnější maďarský vicemistr. Třebíčští byli jasně lepší v první třetině, ale jedno zaváhání v přesilové hře je stálo úvodní branku. Nutno dodat, že to byla jediná šance, kterou hostující tým v první dvacetiminutovce měl. Hosté šli do dvoubrankového vedení, ale o minutu později si dali vlastní gól, k němuž však výrazně přispěl skvěle na brankovišti bojující Lukáš Paták. Stejný hráč dokázal i vyrovnat na 2:2. Jenže hosté na začátku třetí třetiny udeřili potřetí. Domácí zkoušeli i power-play, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.
Sdílejte článek
 
, pátek 19.8.2016
TRE TRE
2:30:1, 2:1, 0:1
MAC MAC
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Paták (Zdráhal, Dolníček), 38. Paták (Niko, Dolníček) – 15. Nagy, 23. Jubinville (Terbócs, Day), 47. Day (Jubinville). Rozhodčí: Čech, Pokorný - Lainka, Rampír. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 465. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (31. Svoboda) – Zdráhal, Lojek, Koch, Niko, Bartejs, Čejka, Mikyska, Král – Erat, Dolníček, Mrázek – Havránek, Zohorna, Kristl – Čech, Juráň, Paták – Mlynář, Škvrně, Novák.
MAC Budapest: Bálizs – Ruikka, Mestyán, Kovács B., Lakatos, Pozsgai, Vokla, Schmál, Jászai, Antal, Nagy G., Samogyi, Konczei, Nagy K., Terbócs, Day, Jubinville, Kovács C., Toth, Roczanov, Keresztury.

Komentář k zápasu

Dne 19. srpna zavítal do Třebíče účastník maďarské MOL ligy MAC Budapešť. Tento tým se v minulé sezóně probojoval až do samotného finále MOL ligy. Bylo to zásluhou především produktivního útočníka Kristziana Nagye, který posbíral celkem 39 bodů ve 45 zápasech. V tomto finále se však Budapešti nepodařilo získat ani jeden zápas. I tak na Třebíč čekal v přípravě další silný soupeř, který velice výrazně prověřil sílu třebíčského kádru. Navíc Třebíč do tohoto zápasu nastoupila bez devíti hráčů, kteří byli z A týmu vyřazeni při redukci mužstva. Novými posilami se naopak stali Patrik Koch s Tomášem Havránkem, kteří se představili už při zápase s Kladnem.

Na začátku první třetiny se střídala jedna nepřesnost za druhou nepřesností. Postupem času se Třebíč dostávala do tempa zápasu a vyvíjela si tlak na soupeře. Tlak vyvrcholil parádní střelu kapitána Dolníčka, se kterou si však brankář Budapešti poradil. O pár minut později vznikla kolize u mantinelu, při které vylétla hůl jednoho z hráčů Budapeště do obličeje Lukáše Patáka. Ten pak za pomoci svých kolegů z formace odbruslil na střídačku. Hráč, který Patáka fauloval dostal od rozhodčího čtyřminutový trest. V prvních dvou minutách přesilovky hráli třebíčtí hokejisté poněkud pasivní hokej. V druhé polovině přesilovky se do samostatného úniku dostal Gergeov Nagy, který pohotově zakončil svůj bekhendový blafák a prostřelil tak brankáře Jekela v třebíčské brance. Budapešť tedy díky gólu v oslabení vedla jedna nula.

Druhá třetina byla výrazně lepší než ta předešlá a začalo se hodně zostra. Hned na začátku totiž hosté navýšili svůj náskok. Jubinville po kombinaci Terbósem a Diaem poslal kotouč za záda třebíčského ochránce klece. Třebíč ovšem nesložila zbraně a odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po tlaku v útočném pásmu vypálil od modré Zdráhal. Jeho střelu před branou tečoval Lukáš Paták a brankář Budapešti kotouč vyrazil vyrážečkou do vzduchu. Tam se ho snažil rukavicí zkrotit jeden z obránců maďarského celku, ale nešťastně si ho srazil do vlastní sítě. Domácím se tedy aktivita vyplatila. Třebíč byla kuriózní situací nabuzena a snažila se o vyrovnání. To se jí povedlo a znovu byl u toho již zmíněný Lukáš Paták. Po střele Jána Nika a Davida Dolníčka kotouč zůstal ve skrumáži před dezorientovaným hostujícím brankářem. Nejdříve ho našel Lukáš Paták, který ho obratem poslal do sítě. Třebíč ještě mohla ke konci třetiny otočit zápas. David Dolníček však trefil jen maskovaného muže v brance hostů a do kabin se šlo za shodného stavu.

Na úvod třetí části základní hrací doby byla vidět opatrnost obou celků. Třebíč se přeci jen osmělila rychleji a snažila se strhnout vývoj zápasu na svoji stranu. Hráči s bílou hvězdou na drese si vytvořili obrovský tlak před brankou soupeře. Měli obrovskou spoustu šancí, ale ani jednu z nich nedokázali přetavit v gól. Poté se dostala ke slovu také Budapešť, která už svou šanci nepromarnila a vzala si vedení zpět. Chiefa Daye vybídl ke skórování Jubinvill a Daye nedal brankáři Svobodovy vůbec žádnou šanci zakročit. Třebíčtí se sápali po dalším vyrovnání, ale nepomohla jim při tom ani závěrečná hra bez brankáře. Třebíč tak podlehla maďarskému celku tím nejmenším možným rozdílem. Zápas tedy vyzněl lépe pro Budapešť, která zvítězila 3:2.



Martin Sobotka po utkání Třebíč - Budapešť 2:3



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Utkání výsledkově znovu nedopadlo, ale ukázalo nám naše slabiny a rezervy, na kterých musíme zapracovat. Máme ještě tři zápasy do prvního mistrovského utkání, takže čas na větší sehrání tady je. Musíme se více nutit do střelby. Už dříve jsme sdělili, že toto bude poslední utkání s rozházenou sestavou a že v následujících utkáních už budeme mít vytvořenou kostru týmu. Přes víkend si to promyslíme a pokusíme se vytvořit složení týmu, které ale ještě nebude zcela definitivní. Dnes přijeli mladí kluci z Brna, reprezentanti do osmnácti let, které jsme chtěli vidět v zápase. Myslím, že nezklamali a hráli dobře. Při nějakém zranění v našem kádru, nebo pří výpadku formy některého hráče, bychom je mohli povolat. Teď si musíme odpočinout a pak začneme více pracovat na přesilovkách a oslabeních. Doufám, že úterní utkání už bude vypadat z naší strany lépe a že se nám do sestavy vrátí lehce zranění hráči jako Silvester Kusko, Jan Wasserbauer, Matěj Psota a Jan Milfait. Znovu jsme dnes dostali branku v přesilovce, jako při utkání s Kladnem. Vyplývá to z toho, že kluci spolu v přesilové hře nejsou sehraní. Doufám, že je to zatím z toho, že kluci nejsou pohromadě delší dobu a že se to teď zlepší. Kádr máme dobrý, teď ho zbývá postavit tak, aby nám to v sezóně hrálo. V zápase mě překvapila šikovnost maďarských hráčů ve hře s kotoučem. V tom si myslím, že dnes byli lepší.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024