Menu +

V Prostějově Třebíčským nefungovala obranná hra, výsledkem je debakl

Reportáže
T ř e b í č - Po výborném utkání s Motorem si Třebíčští v Prostějově museli vypít pohár hořkosti až do samého dna. Už po první třetině totiž prohrávali 5:0 a bylo jasné, že zdramatizovat utkání bude velice těžké. Ve druhé části byli hosté aktivnější, ale Jestřábi už hráli v takové pohodě, že i tak nastříleli tři góly a bylo o vítězi rozhodnuto. Stále to byl ale jen jeden zápas o tři body a podobné úlety se někdy stanou napříč všemi soutěžemi, extraligu nevyjímaje. Teď bude důležité tento zápas hodit za hlavu a soustředit se na další utkání, které je na programu v pondělí doma s Kadaní.
Sdílejte článek
 
23.kolo, sobota 18.11.2017
PRO PRO
9:05:0, 3:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. V. Meidl (L. Luňák, Mikliš), 12. Dvořáček (Venkrbec, Rudovský), 13. Divíšek (Nouza, Starý), 18. Žovinec (Nouza, Mikliš), 19. Rudovský (Divíšek, Nouza), 22. Nouza (Divíšek, Rudovský), 33. Nouza (A. Holík, Havlík), 37. Divíšek (Starý, Nouza), 45. Dvořáček (Nestrašil, A. Holík). Rozhodčí: Čech, Skopal – Bryška, Wesley. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1730. Střely na branku: 36:23. Průběh utkání: 9:0.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – D. Kolář, M. Drtina, A. Holík, Havlík, Mikliš, Žovinec – Nouza, Divíšek, Starý – Rudovský, Venkrbec, Dvořáček – Nestrašil, V. Meidl, L. Luňák – Švec, Fiala.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (13. - 40. Do. Svoboda) – Čejka, Nedbal, Půža, D. Mikyska, Spurný, Kaláb – Erat, Dolníček, Vodný – Kratochvíl, Jan Wasserbauer, Horký – Mlynář, Kusko, Kristl – Malec, Tadeáš Král, Paták.

Komentář k zápasu

Domácí vstoupili do utkání s velkou chutí, hráli aktivně a zaměstnávali obranu Slavie. Jejich počáteční tlak byl hned ve 3. minutě korunován úspěchem. Prostějov vystihl rozehrávku soupeře a Václav Meidl si vyjel si před brankáře a na dvakrát protlačil puk do sítě. SK Horácká Slavia Třebíč nemohla najít recept na pozornou obranu Prostějova. Ten se výborně bránil a díky tomu soupeře v prvních minutách do ničeho nepustil. Pak se hra trochu vyrovnala, ani jednomu týmu se nedařilo déle se udržet v soupeřově pásmu. Tuto pasáž hry ukončil David Dvořáček trochu šťastným gólem. U pravé tyče se dostal k puku, jenž sjel z hokejky spoluhráče, a poslal jej za ležícího brankáře Třebíče. Zaskočená Slavie si po druhé obdržené brance vzala oddechový čas. Chvíli se zdálo, že hokejisty Třebíče oddechový čas nabudil, najednou byli daleko aktivnější. Obrana Prostějova byla ale semknutá a skvěle bránila. V 13. minutě zápasu se přidal mezi střelce domácího týmu Tomáš Divíšek, který dostal parádní přihrávku do pravého kruhu a odtud přesně trefil do Jekelovy branky. Po třetí obdržené brance došlo ke střídání v týmu SK Horácká Slavia Třebíč, ze hřiště odešel Pavel Jekel a do branky se postavil Dominik Svoboda. Ale i on v 18. minutě lovil puk ze své sítě. Od modré vypálil Dušan Žovinec a prostřelil úplně vše, co mu stálo v cestě. Prostějov byl při chuti a nadále pokračoval v tlaku na soupeře. Obrana Třebíče nevěděla, kam dřív skočit a toho využil Jan Rudovský, který dostal křižnou přihrávku na druhou tyč a bez okolků trefil prázdnou branku. První třetina tedy skončila jasným vítězstvím Jestřábů, kteří v ní deklasovali Třebíč 5:0. Pro Jestřábi snový začátek utkání, svého soupeře doslova rozebrali a dezorientovaná obrana Třebíče nestíhala.

Druhou třetinu začala Slavie aktivněji, ale první brankovou příležitost měl opět Prostějov. Dvořáček našel při situaci dva na jednoho Venkrbce, ale ten v jasné příležitosti špatně trefil puk a minul bránu. Při přesilovce Jestřábů přišla zpoza brány naprosto přesná přihrávka na hůl Tomáše Nouzy a ten s přehledem překonal přesunujícího se brankáře soupeře. V další části třetiny domácí trochu ubrali na tempu, Slavia začala hrát daleko aktivněji a snažila se ještě nějak zdramatizovat utkání. Vypracovala si i šanci, když se v obranném pásmu domácích dostal k puku Wasserbauer a Neužil měl co dělat, aby jeho štiplavou střelu vyrazil nad branku. Třebíč se snažila soupeře tlačit a ohrozit branku Jestřábů, ale střely, které přes dobře organizovanou obranu domácích na Neužila prošly, prostějovský brankář v pohodě zneškodnil. A tak znovu přišla chvíle Prostějova. Aleš Holík se napřáhl od modré čáry a propálil úplně vše, co mu stálo v cestě. Slavia se snažila něco vymyslet, ale její obrana v utkání zcela propadala a útoku se taky nedařilo, i díky skvělé obraně Jestřábů. Střelecký koncert Prostějova ale tímto neskončil. Tomáš Divíšek dostal skvělou přihrávku před brankáře Svobodu a skóroval po osmé do soupeřovy branky. Třebíč se ve druhé třetině oproti první sice zlepšila, ale efektivita Prostějova byla téměř stoprocentní a tak inkasovala další 3 branky.

Začátek třetí třetiny začala Slavia přesilovkou a se snahou vstřelit alespoň čestný gól. Jestřábi ale skvěle bránili a spolu s pozorným a výborným brankářem si šli pro jasné pro vítězství. A když byl v 45. minutě vyloučen třebíčský Dolníček, Jestřábi opět rozebrali obranu soupeře a David Dvořáček nádherným gólem podeváté rozjásal fanoušky Prostějova. Vzápětí mohl završit svůj hattrick Divíšek, ale netrefil ideálně kotouč. Prostějov hrál naprosto v pohodě, kontroloval hru a Třebíči ke vstřelení alespoň čestného úspěchu nepomohly ani přesilovky. V závěru utkání se ještě pokoušeli Jestřábi zakulatit výsledek, ale puk za záda Jekela už nedostali.

Utkání skončilo jasným a přesvědčivým výsledkem, Jestřábi odehráli skvělý zápas jak v obraně tak v útoku a po zásluze si připsali 3 body za vítězství. Obrana Třebíče dnes úplně propadla.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Bohužel po předchozích dobrých zápasech, kdy jsme inkasovali maximálně jeden gól, nám dnes nefungovalo vůbec nic. Ve hře jsme dělali obrovské chyby, kterých se nevyvaroval snad ani jeden hráč. Dostali jsme rychlé góly na 3:0, pak do konce první třetiny ještě další dva a bylo prakticky po zápase. Ve druhé třetině jsme sice hráli aktivně, ale domácí už byli v takové pohodě, že dali z pěti střel tři góly. Je to asi otřepaná fráze, ale na tento zápas musíme rychle zapomenout a soustředit se na pondělní utkání s Kadaní, které musíme zvládnout. Liga běží rychlým tempem a my se nemůžeme ohlížet dozadu, je třeba se dívat na další zápasy.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024