Menu +

Vyprodaná arena tleskala Bílým hvězdám, Kladno vyprovodily pěti góly

Reportáže
T ř e b í č - V posledním domácím utkání sezony přivítali hokejisté Horácké Slavie momentálně nejatraktivnějšího soupeře v celé Chance lize, ale možná i v extralize. V jeho dresu totiž nastupují i Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec. Tomu odpovídala i vynikající návštěva - Zimní stadion Města Třebíče - KHNP ARENA byla po delší době opět vyprodaná, když hlasatel oznámil 5 000 diváků. Domácí hokejisté byli lepší v první a třetí třetině, hosté dokázali ve druhé části hry ve vlastním oslabení otočit z 1:2 na 3:2. Jenže ve třetí třetině se děly věci. Třebíčští hokejisté přeřadili na vyšší stupeň a hosté najednou nestíhali, sahali k faulům a náhle bylo skóre 5:3 pro Třebíč. A to ještě domácí Bílé hvězdy hnané skvělým publikem neproměnily hned několik tutových šancí. Rozdíl ve skóre mohl být klidně o tři, čtyři branky vyšší. Rozlučka se sezónou 2018 - 2019 se tedy povedla na jedničku.
Sdílejte článek
 
59.kolo, sobota 23.2.2019
TRE TRE
5:31:0, 1:3, 3:0
KLA KLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. M. Novák (P. Kratochvíl), 25. Tadeáš Král (Nedbal), 42. Nedbal (Forman, Paták), 48. Ferda (Vl. Brož, Psota), 52. Psota (Havlát, Szathmáry) – 31. Plekanec (Jágr, Melka), 37. Melka (Plekanec), 39. Machač (Zikmund). Rozhodčí: Souček, Grech – Kotlík, Šimán. Vyloučení: 4:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 5000. Střely na branku: 48:24. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Szathmáry, Vl. Brož, Nedbal, Bilčík, Furch, V. Čejka, Hort – Havlát, Psota, Vodný – Paták, Tadeáš Král, Malec – P. Kratochvíl, M. Novák, Forman – Ferda, Mlynář, J. Čejka.
Rytíři Kladno: Brízgala (59. Jiroušek) – Nash, Zajíc, Kehar, J. Říha, P. Hořava, Lakos, Zelingr – Jágr, Plekanec, Melka – Š. Bláha, Vampola, J. Strnad – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Redlich.

Komentář k zápasu

Do zápasu nastoupili domácí bez svého nejproduktivnějšího hráče – Lukáše Nedvídka a dostali více prostoru na ledě mladší hokejisté, jako třeba Radim Ferda a Jakub Čejka. Za Kladno nastoupili všechny jejich opory, včetně majitele klubu Jaromíra Jágra.

Utkání začalo velice dobře pro domácí, ti měli výhodu přesilové hry a díky MATĚJI NOVÁKOVI, byla i využita! Ten obral o kotouč hráče hostů a poté vzal situaci na sebe, padajícího obránce obkličkoval, puk si posunul na forhend a poslal ho za Brízgalu. Třebíč diktovala tempo, což se asi nečekalo, nicméně brankář Kladna několikrát skvělými zákroky podržel svůj tým. Třebíčští měli výhodu přesilové hry pět na tři přes jednu minutu, ale tu sehráli docela dost nepovedeně a další branku již nevstřelili. Třetina tedy skončila lépe pro domácí 1:0, ale klidně mohl být náskok větší.

Hned v první minutě druhé periody si počínal velmi dobře Plekanec s Jágrem, ale ani jeden nepřekonal Pavla Jekela, ten pokryl hned dvě dorážky. Rytíři byli aktivnější, zvýšili své úsilí a domácí dostávali i pod tlak. Jenže chyba na modré čáře znamenala brejk pro domácí, který vedl TADEÁŠ KRÁL. V situaci dva na jednoho volil střelu na lapačku a jeho rána skončila v síti, kotouč totiž se odrazil od výstroje brankáře a zapadl za brankovou čáru. Kladenští i po této brance pokračovali ve zlepšené hře a dočkali se snížení, když Jaromír Jágr našel parádní přihrávkou z otočky TOMÁŠE PLEKANCE, jenž před tyčkou si jen zpracoval puk a lehce ho poslal nad beton Jekela. A to nebylo vše od kladenské čtrnáctky, Kladno ve vlastním oslabení ujelo do přečíslení, ANTONÍN MELKA našel volného Tomáše Plekance před brankou, ten ho ještě jednou vrátil prvnímu jmenovanému a bylo to již 2:2. Třebíči přesilovky v této třetině moc nevycházeli a dostali dokonce ještě jednu branku z této situace! Odraženého puku se zmocnil Zikmund a z levého mantinelu poslal nahrávku na pravý kruh, kde stál PATRIK MACHAČ a ten střelou z první prostřelil Jekela po ledě.

Do poslední periody posledního domácího zápasu daly Bílé hvězdy úplně všechno, což bylo vidět již od úvodní minuty, po několika střelách od modré přišla bomba z čepele KARLA NEDBALA, který zavěsil pod břevno z nápřahu a bylo zase vyrovnáno! Domácí pokračovali ve velice dobrém pohybu a Ondřej Malec se uvolnil všem a mohl jet sám na brankáře, vše musela hasit až samotná legenda českého hokeje Jaromír Jágr, ten si pomohl faulem a šel na trestnou lavici. Tuhle výhodu domácí sice nevyužili, ale mrzet je to nemuselo, jelikož ve 48. minutě v dalším tlaku v pásmu hostů přišla střela z hole Brože, která se odrazila od betonu Brízgaly před RADIMA FERDU, jenž byl na správném místě a jednoduše doklepl „černou gumu“ do branky. Tým z Vysočiny hrál opravdu na hranici možností a prezentoval se skvělým hokejem a když Andre Lakos obdržel 2+2 minuty za hrubost, vypadalo to již velmi nadějně. Mezi kruhy se kotouč vrátil k MATĚJI PSOTOVI a jeho rána švihem skončila v šibenici – 5:3! Rytíři ještě měli možnost vrátit se do zápasu, jelikož hráli dlouho pět na tři a poté ještě proti čtyřem domácím. Ale hráči s hvězdnou na hrudi svoji velikou bojovností a obětavostí vše ubránili a pomalu začínalo být všem jasno, že tento zápas favorit nevyhraje. Konec zápasu si vyprodaná hala již užívala a ve velkém potlesku a hlasitým skandováním děkovala hráčům za předvedený výkon. Třebíčští sice ještě hráli situaci pět na tři, zde měli mnoho velkých šancí, jako v celé třetí třetině, branka však již nepadla.

Sečteno, podrženo. Tři body zůstaly zcela zaslouženě na domácím ledě a diváci spolu s hráči si mohli užívat i děkovačku a rozloučení se sezónou 2018/2019. Rytíři na svého soupeře stačili jenom ve druhé třetině, jinak ale již ne.



David Čermák (KLADNO) po utkání TRE - KLA 5:3

Jaroslav Barvíř (Třebíč) po utkání TRE - KLA 5:3

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024