Menu +

Třebíčští nepodali v derby vůbec špatný výkon, Dukla byla o branku šťastnější

Reportáže
T ř e b í č - Do druhého derby v přípravě vstoupila lépe Dukla, ovšem ve druhé části dominovali hráči Třebíče, prosadila se posila Denis Kusý a ihned po něm Lukáš Forman. Jihlava našla odpověď ještě v prostřední periodě a ve třetí třetině byla zase lepší ona. Dokonce vedla o dvě branky, naději dal Bílým hvězdám Michal Vodný. V závěru zápasu Jihlava ubránila i hru proti šesti a vyhrála o jednu branku 4:3. Všichni hráči zaslouží velký respekt za předvedený výkon, protože hrací plocha připomínala nejvíc ze všeho třebíčský rybník Kuchyňka někdy koncem března.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 29.8.2019
JIH JIH
4:31:0, 1:2, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 13. Čachotský (Davídek, Holý), 30. Davídek (Čachotský, Poletín), 45. Pekr (Anděl, Holý), 57. Čachotský (Poletín, Holý) – 26. Kusý (Nedvídek), 28. Forman, 60. Vodný (Kusý, Havránek). Rozhodčí: Sibera, Suchý – Mareček, Polák. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 717. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Brož – Pohl, Piegl, Holý, Půža, Kolář, Vála, Staněk – Zeman, Pekr, Skořepa – Davídek, Chlubna, Čachotský – Poletín, Jiránek, Harkabus – Fronk, Juda, Anděl.
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Jenáček, Padrnos, Forman, Furch, Čejka, Hort – Kusý, Nedvídek, Psota – Vodný, Šťovíček, Havránek – Malec, Král, Paták – Havlát, Michálek, Podlaha – Ferda.

Komentář k zápasu

Do utkání s rivalem z Jihlavy nastoupila i útočná posila Denis Kusý, ten ale musel pouze přihlížet aktivnímu nástupu Dukly, nejvíce zahrozil Anděl, který se hnal sám na Svobodu. Kličku do forhendu brankář Třebíče přečetl a betonem udržel stav 0:0.

Ve 13. minutě si Jihlavští zahráli první přesilovou hru, od modré střílel Holý, jehož rána se odrazila na Milana Davídka, ten našel zcela neobsazeného na pravém kruhu TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, který si počínal v zakončení chladnokrevně – 1:0. Třebíčští ožili po obdržené brance, od modré nebezpečně pálil Padrnos, jeho pokus dokonce lehce líznul horní tyč! O půl minuty později se ocitl Michal Vodný mezi kruhy a strážce jihlavské branky musel předvést reflexivní zákrok.

Vstup do druhé třetiny vyšel lépe třebíčským hokejistům. Hned po půl minutě měli zajímavou šanci v podobě závaru před jihlavskou brankou, který však domácí hokejisté zvládli. Ve 26. minutě však už třebíčští udeřili, když Lukáš Nedvídek zachytil rozehrávku domácích a kotouč přistrčil na DENISE KUSÉHO, který z levého kruhu poslal kotouč od zadní tyče za Brožova záda – 1:1. Hned ve 28. minutě přišel další zásah z hole LUKÁŠE FORMANA, který si v útočném pásmu najel téměř do nulového úhlu, nahozením překvapil Brože a ten propustil kotouč za svá záda – 1:2.

Domácí se rychle vzpamatovali a ve 30. minutě při ponechané výhodě vystřelil na branku Michal Poletín, jehož střelu Svoboda vyrazil pouze do míst, kde stál připravený MILAN DAVÍDEK a kotouč doklepl do branky – 2:2. Zbytek třetiny, ve které byli Horáci lepším celkem, se za vyrovnaného stavu už spíše dohrával.

Začátek závěrečné části byl v režii domácích. Při ponechané výhodě po faulu na Anděla měl velkou šanci Čachotský, ten ale přestřelil prázdnou branku. Následovala přesilovka jihlavských, ve které měl nejprve šanci Harkabus po přihrávce Anděla, jehož pokus mířící do prázdné branky zblokoval jeden z bránících hráčů. Dukelští hokejisté přesilovou hru v končící 45. minutě využili díky MATĚJI PEKROVI, který u levé tyče dorazil kotouč po dobrém zásahu Svobody do branky – 3:2.

Za zhruba deset minut před koncem měl před sebou prázdnou branku Pekr, kotouč se mu zamotal mezi brusle a nedokázal zakončit. Tři minuty před koncem při hře 4 na 4 vyslal Michal Poletín do brejku TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, který zakončil akci střelou mezi betony třebíčského brankáře – 4:2. Jihlavští šli v závěru do oslabení, čehož dokázal v 60. minutě využít MICHAL VODNÝ, který pohotové ztečoval puk do sítě po střele Kusého od modré čáry. Domácí si jednobrankový náskok už pohlídali a Horácká Slavia si tedy veze z Jihlavy prohru 4:3.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK HS Třebíč: Abych to shrnul od začátku, tak já si myslím, že jsme měli dobrý pohyb po celých 60 minut a byli jsme velmi silným týmem. Zabrzdila nás oslabení. Domácí využili dvě přesilovky, byli pohotovější v předbrankovém prostoru a také efektivnější v koncovce. Věci, které trénujeme, jsme přenesli i do utkání. Pod tlak jsme se dostávali pouze individuálními chybami, ani bych neřekl, že systémovými, ale na tom všem se dá zapracovat. Denis Kusý odehrál výborný zápas, potvrdil to, od čeho tady je, že by měl dávat góly, že nám pomůže do ofenzívy. Pracujeme pořád a uzavřený ještě kádr určitě nemáme.

František Zeman - HC Dukla Jihlava: Popravdě řečeno nebylo to moc krásné utkání, spíš bojovné. Oba dva mančafty jsou v přípravě, byť by měla vrcholit. Na hráčích se podepsala únava i trošku led, ale podmínky byly pro oba mančafty stejné. První polovinu utkání jsme tahali za kratší konec, pak se to překlopilo na naší stranu a ve třetí třetině jsme ukázali kvalitu. Ohledně přesilovek, začali jsme na nich pracovat a jestli je toho důsledek, že jsme dali dvě branky v přesilovkách, tak to nevím. Do začátku sezony zbývá dvanáct třináct dní a ještě máme čas je vypilovat.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024