Menu +

Čtvrtá výhra v řadě! Třebíč v Sokolově vybojovala další vítězství

Reportáže
T ř e b í č - Velmi náročný zápas mají za sebou hráči Třebíče. Ti vstoupili do utkání v Sokolově velmi dobře a po necelých třech minutách vedli po gólech Psoty a Ferdy již 2:0. Do konce třetiny však domácí snížili. Ve druhém dějství se třebíčským hokejistům podařilo vrátit dvoubrankové vedení zásluhou Ladislava Bittnera na svoji stranu a tento stav vydržel až do konce utkání! Horáci nalákali své fanoušky na pondělní derby tím nejlepším možným způsobem!
Sdílejte článek
 
40.kolo, sobota 11.1.2020
SOK SOK
1:31:2, 0:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Vracovský (Osmík, Kverka) – 1. Psota (Bittner, V. Čejka), 3. Ferda (Szathmáry, Václavek), 29. Bittner (Psota, Jenáček). Rozhodčí: Valenta, Wagner - Štofa, Beneš. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 576. Střely na branku: 32:23. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Sestavy
HC Baník Sokolov: Bednář – Přindiš, Vodička, Houdek, A. Rulík, Kadeřávek, P. Michálek, Pařízek – T. Rohan, Vrána, Křemen – Vracovský, Kverka, Osmík – Švec, M. Zadražil, Stříbrný – Urban, Šafář, Houška.
SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda – Szathmáry, Nedbal, Glover, V. Čejka, Hort, Jenáček, Padrnos – Vodný, Nedvídek, Šťovíček – Psota, Bittner, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, T. Havránek – Podlaha, Václavek, Ferda.

Komentář k zápasu

Třebíč prožila snový začátek zápasu, když hned po necelé minutě hry otevřel skóre utkání první střelou na branku Matěj Psota. Ten zaskočil Jana Bednáře svým beckhendovým pokusem z kruhu a hosté se ujali vedení.To však ještě nebylo vše! V čase 2:40 se šikovnou tečí prosadil Radim Ferda a Třebíčští se dostali hned v úvodu zápasu do dvoubrankového vedení.

To jim však nevydrželo ani dvě minuty. Martin Osmík vybídl pěknou přihrávkou ke skórování Tomáše Vracovského a ten nabídnutou příležitost využil. Poté nastal zmar z obou stran. Výjimkou byla pouze ojedinělá akce domácího Kverky, s jehož střelou si však Svoboda poradil vyrážečkou. Na druhé straně Havránkovu střelu z kruhu lapil Bednář. Nic podstatnějšího se do konce první třetiny nestalo, a tak do kabin odcházeli šťastnější hráči Třebíče.

V úvodu druhého dějství se vydal nejprve do samostatného úniku sokolovský Křemen. Svoboda však stihl sklapnout betony včas a svůj tým podržel. Chvíli na to měli domácí další šanci, když pálil Kadeřávek, ale po jeho střele Svoboda vykopl kotouč betonem. Solidní šanci poté měli také hosté. Třebíčský bek Jakub Jenáček si nabruslil na kruh a vypálil příklepem, Jan Bednář předvedl parádní semafor a svou svatyni uhájil.

Ve 29. minutě se už Třebíč dočkala a přidala třetí branku! Velký nedůraz domácí defenzívy využil po přihrávce Matěje Psoty bojovný Ladislav Bittner, který vrátil hostům dvoubrankové vedení. V přesilovce domácích se pak sám před Svobodou ocitl Stříbrný, ten ale z bezprostřední blízkosti branku minul a nevyužil obrovskou příležitost na snížení stavu.

Hned v úvodu třetí třetiny se před Bednáře dostal Šťovíček. Domácí brankář ale jeho blafák přečetl. V 53. minutě vyrobila třebíčská obrana obrovskou chybu, po které na Kverku zívala poloprázdná brána. Domácímu útočníkovi stačilo jen zvednout kotouč, ale to se mu nepovedlo. Trefil pouze beton skvěle chytajícího Svobody.

Sokolov měl ještě jednu velkou šanci v závěru utkání! Domácí odvolali svého gólmana a zkoušeli to se šesti hráči v poli. Po obrovském závaru v třebíčském brankovišti Dominik Svoboda fantastickým zákrokem holí zamezil jasnému gólu.

Do konce zápasu se již Třebíč ubránila a ze Sokolova si odváží všechny tři body!





Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek - HC Baník Sokolov: Oproti většině domácích zápasů jsme dnes neměli nástup do zápasu. Tentokrát jsme ho vůbec nezachytili. Nicméně dalších 55 minut se odehrávala hra, která určitě neudělala ostudu, spíše naopak. Nicméně mé hodnocení je dnes jednoduché. Dostáváme extrémně jednoduché góly a neproměňujeme tutové příležitosti.

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Měli jsme dnes výborný vstup do utkání. Vstřelili jsme dvě branky. Bohužel po nich přišly lehkovážné věci od některých hráčů a soupeř nás potrestal. V průběhu druhé třetiny byl náš výkon jako na houpačce. Někteří hráči hráli skvěle, jiní bohužel podali podprůměrný výkon. Ve třetí třetině jsme již chtěli dotáhnout zápas do vítězného konce.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024