Menu +

FANTAZIE! Třebíč porazila Duklu 4:3 a připisuje si páté vítězství v řadě

Reportáže
T ř e b í č - Spanilá jízda Horácké Slavie pokračuje dál. V dnešním utkání si bílé hvězdy vyšláply na odvěkého rivala z Jihlavy, když zvítězily 4:3. Dvěma brankami se na tomto triumfu podílel Ladislav Bittner. Lukáš Nedvídek a Šimon Szathmáry pro změnu dvakrát asistovali. Nesmíme opomenout ani spolehlivý výkon brankáře Dominika Svobody, jenž si připsal 37 úspěšných zásahů.
Sdílejte článek
 
41.kolo, pondělí 13.1.2020
TRE TRE
4:33:1, 1:1, 0:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Šťovíček (Nedvídek, Laš), 14. Bittner (Nedvídek, Szathmáry), 17. Bittner (Szathmáry), 28. Nedvídek (Nedbal, Šťovíček) - 14. Pekr (Piegl, Poletín), 40. Fronk (Čachotský, Illéš), 42. Pekr (Anděl, Poletín). Rozhodčí: Skopal, Koziol - Otáhal, Kučera. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2865. Střely na branku: 23:40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda – Szathmáry, Nedbal, V. Čejka, Glover, Kowalczyk, Hort, Jenáček – Laš, Nedvídek, Šťovíček – Psota, Bittner, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, T. Havránek – Podlaha, Václavek, Ferda.
HC Dukla Jihlava: Jan Brož – J. Pohl, Staněk, Piegl, D. Kolář, Půža, J. Holý – Čachotský, Fronk, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – V. Brož, Skořepa, A. Zeman – Hrala, Lichanec, T. Harkabus.

Komentář k zápasu

Hned od úvodní minuty provázela utkání výborná atmosféra, která čítala bezmála 3000 diváků. Obě mužstva hrála důrazně a snažila se soupeře aktivně napadat při rozehrávce. Hned 3. minuta nabídla přesilovou hru pro Jihlavu, neboť Laš bránil svého soupeře nedovoleným způsobem. Třebíč ale odehrála oslabení obětavě a v čele s Dominikem Svobodou nedovolila Jihlavě skórovat.

Naopak první se z branky radovala Třebíč. Nahození Nedvídka do útočného pásma dojel Martin Šťovíček jehož střelu z úhlu jihlavský Brož podcenil a nechal si ji projít mezi betony do branky.

Svoji aktivitou si i Třebíč vybojovala přesilovou hru, a to ve 14. minutě. Dlouhý zámek nakonec vyústil v branku, když Nedvídkovu střelu dorážel, před brankou dnes skvěle bojující, Ladislav Bittner. V Třebíči bylo rázem veseleji.

Jihlava ale po 13 vteřinách třebíčské oslavy utnula. Z pravé strany se pod vyrážečku brankáře Svobody trefil, kdysi sympaťák třebíčského publika, Matěj Pekr a rázem bylo sníženo.

V 18. minutě hrála Třebíč druhou přesilovku a i tu dokázalo Novákovo mužstvo využít. Po zámku v útočném pásmu přišla odměna! Obránce Szathmáry nahodil kotouč na branku a ten se o mantinel odrazil k Ladislavu Bittnerovi, který svoji bekhendovou střelou zaznamenal druhý zásah v zápasu.

Ve 23. minutě se Jihlava musela znovu bránit, dnes nebezpečné, přesilové hře Třebíče. Tentokrát to však ambiciózní celek, usilující o extraligu, přečkal a branku neinkasoval.

Jihlava mohla ve 27. minutě snížit, gól měl na hokejce Anděl, který nedokázal z bekhendu překonat ležícího Svobodu a jeho pravý beton.

Nedáš, dostaneš. O minutu později zasahoval po střele Nedbala od modré čáry brankář Brož, který betonem vyrazil kotouč před Lukáše Nedvídka, který pohotově zasunul k pravé tyčce hostující branky a zvýšil vedení Horácké Slavie.

Závěr třetiny patřil Dukle, která ještě před přestávkou dokázala utkání zdramatizovat. Deset vteřin před druhou sirénou tečoval střelu obránce Iléše Jiří Fronk a gólem do šatny dal závěrečné třetině ještě větší náboj.

Náboj přidal na intenzitě ve chvíli, kdy se Matěj Pekr na začátku 42. minuty dostal přes obránce a svižnou střelou bekhendem si připsal druhou trefu dnešního utkání.

Jihlava místy ožila, ale Horáckou Slavii je třeba pochválit za skvělou poziční hru, napadání a obětavost. Díky těmto vlastnostem družina trenéra Nováka zvítězila popáté v řadě a ukázala tak, že chce postoupit do play off!



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme odehráli výborně začátek utkání. Tak jsme pokračovali. Za stavu 4:1 jsme dali tyčku. Bohužel jsme na konci druhé třetiny dostali smolnou branku a na začátku třetí třetiny pak další gól. Tam pak oceňuji to, že se kluci po tom gólu zvedli a hráli to, co jsme si řekli v kabině. Samozřejmě že pak Dukla šla neskutečným způsobem za tím, aby srovnala, ale ta naše vůle jít si za vítězstvím byla obrovská. Jsme samozřejmě rádi, že jsme utkání před našimi skvělými diváky zvládli.

Viktor Ujčík - HC Dukla Jihlava: Myslím, že jsme odehráli slušný zápas. Zápas, který se musel líbit. Do první třetiny jsme bohužel nastoupili laxněji, což nás stálo celý zápas. Byly tam nějaké individuální chyby, nepohlídali jsme si hráče. Soupeř se dostal na koně. Musím uznat, že soupeř hrál velmi dobře. Bylo vidět, že ti hráči už mají něco za sebou. Byli silní na puku... Postupem času jsme však začali hru vyrovnávat. Je škoda, že jsme z těch šancí, které jsme tam měli, nedokázali urvat alespoň bod.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024