Menu +

Horáci zvítězili v Kolíně a čeká je repríza loňského předkola proti Slavii

Reportáže
Závěrečný zápas základní části Chance ligy třebíčští hokejisté zvládli. Celek z Vysočiny dokázal zvítězit na ledě Kolína 6:3. Horáci vstřelili v každé třetině dnešního zápasu dva góly, ten vítězný přišel z hole Tomáše Křehlíka při přesilové hře. Nyní se už bílé hvězdy mohou chystat na předkolo play off, ve kterém je stejně jako loni čeká pražská Slavia. Rozdíl bude tentokrát v tom, že série odstartuje v třebíčské KHNP ARÉNĚ. Stane se tak už tento čtvrtek.
Sdílejte článek
 
34.kolo, pondělí 8.3.2021
KOL KOL
3:62:2, 1:2, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Síla (Štohanzl, Petržilka), 17. Váchal (Kučera, Mašín), 30. Z. Král (Jankovský, Husa) – 3. Oščádal (Křehlík, Malý), 17. Vodný (Nedvídek), 30. Psota (Vodička, Michálek), 34. Křehlík (Furch), 54. Nedbal (Šťovíček, Nedvídek), 56. Bittner (Psota, Nedbal). Rozhodčí: Doležal, Jaroš – Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 31:55. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:6.
Sestavy
HC Kolínští Kozlové: O. Martínek – Husa, Kukla, Váchal, Pýcha, Muška, Barták – Jankovský, Šafránek, Z. Král – Semirád, J. Stehlík, Zumr – Síla, Štohanzl, Petržilka – Mašín, Kozák, Němec.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – L. Chalupa, Nedbal, Tejnor, Vodička, Zukal, Furch – Šťovíček, Bittner, Vodný – Nedvídek, Š. Kratochvil, Krliš – Michálek, Ferda, Křehlík – Malý, Oščádal, Vedral.

Komentář k zápasu

Začátek zápasu přinesl svižné tempo, ke střelám se dostal domácí Kolín i Třebíč. Na první branku se nemuselo dlouho čekat, pěknou střelou do šibenice se dokázal prosadit Vladimír Oščádal, pro kterého to byla první branka letošní sezony. Zvýšit náskok mohl Nedvídek, jenže jeho pokus skončil mimo tři tyče. Na druhé straně zahrozil Síla, teč kolínského forvarda ale bravurně zneškodnil Jan Mičán. Další příležitost Třebíče měl na holi Vodný – neuspěl. A tak udeřilo na druhé straně, když se po důrazu na brankovišti prosadil Vojtěch Síla. Zpět do vedení se mohly bílé hvězdy dostat ve 14. minutě. Možnost přesilové hry však Barvířova družina nezužitkovala. Ba co víc, takřka hned poté udeřil opět Kolín, tentokrát zásluhou Jakuba Váchala. Jenže domácím vedení vydrželo jen pár vteřin, o vyrovnání stavu zápasu na 2:2 se postaral po hbitém objetí branky Michal Vodný. Další branka už během prvního dějství nepadla. Po dvaceti minutách tak na světelné tabuli svítil vyrovnaný stav 2:2. Dá se proto říct, že v úvodním dějství dominovali útočníci nad obránci.

Hned na počátku druhé třetiny dostala Třebíč druhou možnost přesilovky. Největší šanci v ní měl Ladislav Bittner, avšak gólman Kolína si s příležitostí nejlepšího střelce soutěže dokázal poradit. Ke změně skóre došlo ve třicáté minutě, úspěšným střelcem byl Zdeněk Král. 3:2 pro Kolín. Ale ani tentokrát se domácí ze svého vedení neradovali dlouho, hned o sedmnáct vteřin později vyrovnal Matěj Psota. Obrat třebíčských dokonal o čtyři minuty později Tomáš Křehlík, který přesnou tečí využil přesilovou hru. Pro mladého útočníka to byl druhý gól ve druhém zápase v řadě. Stavem 4:3 ve prospěch Horáků také druhá perioda skončila.

Úvod závěrečné periody přinesl tlak Kolína, Jan Mičán ale předvedl několik výborných zákroků. Zuby si na něm vylámali Jankovský i Štorhanzl. Jan Mičán zlikvidoval rovněž samostatný únik Václava Jankovského z devětačtyřicáté minuty. Třebíčský brankář byl během těchto chvil nejlepším hráčem v bílém dresu. Šest minut před koncem základní hrací doby dostala Třebíč výhodu početní výhody 4/3. Využila ji. Přesnou ránou od modré se o to postaral Karel Nedbal. Hned poté byl vyloučen další domácí hráč a bílé hvězdy opět udeřily. Tentokrát zásluhou Ladislava Bittnera. To byla zároveň poslední branka dnešního utkání. Horáci tedy zakončili základní část výhrou 6:3 a v předkole play off je čeká Slavia Praha. Úvodní bitva je na programu ve čtvrtek mezi mantinely KHNP ARÉNY.

Autor reportáže Pavel Mandát





Ohlasy trenérů

David Dolníček - SK Horácká Slavia Třebíč: Po sérii nezdarů jsme rádi, že jsme základní část zakončili vítězstvím, vstřelili jsme šest gólů venku, s čímž jsme spokojení. Klíčovými momenty zápasu bylo, že jsme dvakrát rychle vyrovnali domácím, když šli do vedení. Těší nás i využité přesilové hry. Teď už myslíme jen na play-off.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024