Menu +

Souboj o čelo proti Litoměřicím jsme zvládli! K vidění bylo deset branek

Reportáže
T ř e b í č - Velice zajímavý duel slibovalo 13. kolo Chance ligy, ve kterém vedoucí celek soutěže, Horácká Slavia Třebíč, přivítala na domácím ledě svého pronásledovatele z Litoměřic. V úvodní třetině jsme viděli po jedné brance na každé straně, ačkoliv Stadion byl aktivnějším týmem. Ve druhé části hry Třebíč převzala oteže hry a zásluhou Martina Dočekala a Matěje Zabloudila svému soupeři odskočila o dvě branky. Třetí část hry přinesla celkem šest branek a z jasného stavu 5:1 dokázaly Litoměřice ještě udělat drama, když snížily na 6:4. Více branek už ale v KHNP Aréně nepadlo a Horácká Slavia si tak upevnila vedení v soutěži a se svými fanoušky, kterých přišlo patnáct stovek, oslavila další domácí vítězství!
Sdílejte článek
 
13.kolo, středa 20.10.2021
TRE TRE
6:41:1, 2:0, 3:3
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. D. Michálek (Ferda, Křehlík), 31. Dočekal (Křehlík, Ferda), 37. M. Zabloudil (D. Sklenář, Dočekal), 47. Střondala (Nedvídek, Šťovíček), 49. Šťovíček (Střondala, L. Bittner), 55. Psota (L. Forman) – 10. R. Přikryl, 52. Sihvonen (R. Přikryl, P. Marcel), 55. R. Přikryl (Válek, Sihvonen), 56. O. Procházka (M. Kadlec, O. Baláž). Rozhodčí: Čech, Skopal – Jindra, Otáhal. Vyloučení: 4:6. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1536. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 6:3, 6:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – L. Doudera, M. Furch, L. Forman, Poizl, Mlčák, Tureček, Zukal – Šťovíček, L. Bittner, Psota – Krliš, Nedvídek, Střondala – M. Zabloudil, Dočekal, D. Sklenář – Křehlík, D. Michálek, Ferda.
HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – Ticháček, Jebavý, J. Holý, Výtisk, Pinkas, P. Marcel, O. Baláž – Sihvonen, R. Přikryl, Válek – M. Kadlec, J. Jícha, O. Procházka – P. Svoboda, Koláček, T. Urban – Pajer, Berka, Rouha.

Komentář k zápasu

Utkání se začalo ve vysokém tempu. Na ledě bylo znát, že se utkaly dva týmy, které mají aktuálně formu. Rychlost, důraz a střely na obou stranách. Nutno říci, že ačkoliv o něco lépe vstoupily do utkání hosté z Litoměřic, první se z gólu radovala Horácká Slavia a spolu s ní i patnáct stovek fanoušků v ochozech. Ve 3. minutě vystřelil z pravé strany Tomáš Křehlík a hostující hráč Marcel kotouč nešťastně tečoval nechytatelně do branky.

V 7. minutě hrála Třebíč početní výhodu. Je potřeba říci, že byla sehraná skvěle, viděli jsme velký tlak na branku a pohledné kombinace, nicméně tentokrát bez brankového efektu. Zrovna ve chvíli, kdy se hostující hráč vracel z trestné lavice, chyboval při rozehrávce v obranném pásmu Lukáš Forman, který daroval kotouč Romanu Přikrylovi, jehož střela skončila nad ramenem brankáře Jekela a bylo srovnáno.

A právě tato situace určila obraz po zbytek třetiny. Třebíč přestala hrát, hráči byli místy jako opaření a jen díky Jekelovi zůstal do přestávky stav vyrovnaný.

Druhá třetina byla velice podobná, rychlý, bojovný hokej. Oba brankáři se museli mít neustále na pozoru. Nakonec to byla znovu Třebíč, která zásluhou Martina Dočekala, ve 31. minutě znovu vedla. Třebíčský odchovanec dorazil za záda Krále vyraženou střelu spoluhráče Radima Ferdy.

A to nebylo všechno! 37. minuta utkání a únik dva proti jednomu řeší individuální střelou Matěj Zabloudil, který se předvedl domácím fanouškům krásným gólem!

Když ve 47. minutě z pravého kruhu přesně trefil Vojtěch Střondala a následně po akci, která by si zasloužila Zlatou helmu, po kombinaci Bittner, Střondala a zakončující Martin Šťovíček to bylo už o čtyři branky.

Ale Třebíč pak začala bránit a Litoměřice rozhodně nehodlaly nic zabalit. Důkazem toho byla 52. minuta. Brankář Jekel vyrazil střelu obránce jen před sebe. Tam se nejlépe zorientoval Marcel, který nahrál Finovi Riku Sihvonenovi, který už ležícího Jekela překonal.

A na drama v 55. minutě zadělal Roman Přikryl, kterého našel skvělou přihrávkou před brankou Lukáš Válek a Přikryl jen nasměroval kotouč do odkryté klece!

Pouze 37 vteřin se Litoměřice radovaly se snížení. Pak si kotouč vzal Matěj Psota a přesnou střelou z pravého kruhu dal domácím barvám na hokejky zase trochu více klidu.

Jenže ani tento klid netrval příliš dlouho. V 56. minutě nikým nebráněný Ondřej Procházka vybruslil s kotoučem z rohu až před Jekela a zavěsil kotouč pod víko.

Brankostroj se zastavil na čísle deset a utkání, ve kterém jsme si užili nakonec deset branek a skvělou diváckou kulisu, zvládla lépe domácí Horácká Slavia, která tak právě Litoměřicím v tabulce na první příčce odskočila.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: První třetina byla hodně rozsekaná oslabeními a vyloučeními na obou stranách. Skončila 1:1, přičemž šance měla obě mužstva. Strašně důležité bylo, co jsme si řekli o první přestávce, totiž, že nemůžeme dělat takové fauly. Pak jsme už do konce zápasu neměli vyloučeného. Za to musím hráče pochválit. Druhá třetina byla z naší strany výborná, dali jsme dva góly a soupeře jsme k ničemu moc nepustili. Tam jsme získali sebedůvěru k tomu, že i takto kvalitního soupeře můžeme zvládnout. Ve třetí třetině jsme chtěli hrát dobře z obrany a na brejky. To nám vyšlo až do stavu 5:1. Pak přišla pasáž hry, kterou jako trenéři nevidíme rádi. Je třeba pořád na všech detailech pracovat, i když naše výsledky jsou dobré. Z téhle pasáže si musíme vzít ponaučení, protože vést 5:1 a pak všechno hrnout někam nahoru bez zajištění situací, kdy se ukázalo, že soupeř má výborné dovednosti, šikovné hráče... Okamžitě také využil naší laxnosti a nakonec z toho ještě bylo drama. Ale zvládli jsme ho a já musím hráčům za odvedený výkon poděkovat. I tohle, co se dnes stalo nám za stavu 5:1, se v hokeji stává. Důležité ale je, pokud se k takovému výsledku dopracujeme někdy příště, abychom závěr zvládli líp. Tohle, takovouhle přestřelku nechceme my trenéři a věřím, že ani hráči. V takové fázi zápasu se ještě může stát úplně cokoli. Zase ale nemůžu shodit to, co hráči odpracovali za předchozích padesát minut, a to byl výborný výkon. Zápas jsme chtěli zvládnout jednak kvůli divákům a jednak abychom ukázali, že ve Vrchlabí nám to prostě nesedlo a že jsme pořád silný tým.

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice: Myslím si, že jsme odehráli dobře první třetinu, ve které jsme byli o něco aktivnější. Tam měla naše hra parametry, které chceme. Bohužel od druhé třetiny až do padesáté minuty, do stavu 5:1, jsme nevyhráli jediný osobní souboj, chyběl nám pohyb a bylo to od nás letos asi nejhorších třicet minut hry. Tím jsme si dnes zápas prohráli. Trochu jsme se zmátořili až za toho stavu 5:1, kdy jsme se ještě chtěli vrátit do zápasu, což se nám skoro povedlo, ale času už bylo málo a domácí tak zaslouženě vyhráli. Nerozumím tomu, proč uděláme za dvě třetiny sedm faulů, z toho drtivou většinu hokejkou. To do takovéhoto zápasu vůbec nepatří. Jak jsem říkal, vůbec jsme nevyhrávali osobní souboje, jenom jsme je projížděli, a proto jsme o dnešní zápas přišli. Na soupeře jsme se připravovali tak, jako na každý jiný zápas, měli jsme video... Že je to souboj o první místo, jsme vůbec nezdůrazňovali. Samozřejmě jsme rádi, že jsme tam, kde jsme, ale pořád se díváme spíš pod sebe. Třebíč nám dnes ukončila vítěznou sérii, musíme teď udělat všechno pro to, abychom v sobotu nastartovali další.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024