Menu +

Bílé hvězdy si díky trefě Michala Furcha ze závěru třetí třetiny odváží z Kolína všechny body

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia si ze střelecky velmi vyrovnaného zápasu připisuje maximální bodový zisk. Svěřenci Kamila Pokorného šli do vedení už v první periodě, kdy Martin Dočekal pohotově doklepl nikým nehlídaný kotouč za brankovou čáru. Druhá perioda branku nepřinesla. V té závěrečné Kozlové sice zásluhou Lukáše Krejčíka dokázali vyrovnat, ale v samotném závěru dobře clonící třebíčští hokejisté výrazně pomohli Michalu Furchovi, jehož střela zapadla za dezorientovaného brankáře Kolína a o vítězi bylo rozhodnuto.
Sdílejte článek
 
22.kolo, sobota 20.11.2021
KOL KOL
1:20:1, 0:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 50. L. Krejčík (Piegl, Šafránek) – 15. Dočekal (Zukal, L. Bittner), 58. M. Furch (L. Bittner, Dočekal). Rozhodčí: Zubzanda, Hucl – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 801. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
HC Kolínští Kozlové: Sejpal – Čáp, Kachyňa, V. Čížek, Zorko, Váchal, Klodner, Piegl – Jankovský, David Šafránek, L. Krejčík – J. Sklenář, Morong, Jan Veselý – Zumr, Matějček, Matyáš Svoboda – Síla, Poppel, Petržilka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Mlčák, J. Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Zukal – Dočekal, L. Bittner, Střondala – Krliš, Nedvídek, Šťovíček – M. Zabloudil, Vodný, D. Sklenář – Křehlík, D. Michálek, Ferda.

Komentář k zápasu

Bílé hvězdy získaly úvodní vhazování, ale v útočném pásmu si větší příležitost nevytvořily. Sejpal musel být pozorný až při akci Dominika Sklenáře, který zavezl puk do pásma a po kombinaci obránců se ke střele dostal Daniel Poizl, jehož bomba však nenašla svůj cíl. Na druhé straně se do úniku prodral Dominik Zumr, ale skvělý Jan Mičán svými betony pokus soupeře zlikvidoval. Skórovat se snažil také Matěj Morong, ale Mičán byl znovu na svém místě a držel nerozhodný stav.

Na výtečném třebíčském strážci svatyně ztroskotali i David Šafránek a Jan Veselý. Na druhé straně se snažili prosadit Ladislav Bittner a Martin Šťovíček. Nakonec se jako první prosadily právě bílé hvězdy, když se tvrdá rána Lukáše Zukala odrazila do Sejpalova brankoviště, kde kotouč jako první našel Martin Dočekal, který jej také uklidil do sítě.

Ve druhé periodě i přes to, že rozhodčí rozdali čtyři tresty žádná branka nepadala. Za Třebíč se v prostřední části základní hrací doby snažil navýšit vedení Václav Krliš, ale ani následné dorážky jeho kolegů se neujaly. Podobě dopadl i Martin Šťovíček. Z kádru Kolína měl asi největší šanci Jan Veselý, který dostával od Dominika Zumra v přečíslení výbornou nabídku, ale Jan Mičán se zaskvěl svým zákrokem a znovu zamezil vyrovnání.

Zumr byl dnes velmi konstruktivní a dalším koho vybídl ke střele byl Svoboda, ale ani jeho rána se nakonec neujala. Na druhé straně se snažil dostat klid na hokejky svých spoluhráčů dravý David Michálek, jehož pokus Sejpal dokázal zlikvidovat.

Nakonec však domácí srovnali. Lukáš Krejčík si najel do levého kruhu a ranou na vzdálenější tyč rozradostněl domácí publikum. Třebíč pak pořádně zatopila svému soupeři a ten musel odolávat silnému náporu, který ale vedoucí trefu nepřinesl. To ale svěřence Kamila Pokorného nemuselo mrzet, jelikož díky vyhranému bully a výbornému clonění před Sejpalovou brankou do sítě prošla rána Michala Furcha od modré čáry, na kterou už domácí v závěru základní hrací doby nedokázali odpovědět. Všechny body si tak domů odvezla Horácká Slavia.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: První třetina byla hraná hodně odzadu z obou stran. Nám se povedlo dát v této části hry jeden, ale zato velmi důležitý vedoucí gól. Ve druhé třetině jsme byli patnáct minut lepším mužstvem, ale nepotvrdili jsme tu dobrou produktivitu ze zápasu s Benátkami. Naopak v závěru druhé třetiny jsme měli dva vyloučené a už tam mohli domácí srovnat. Podržel nás ale Honza Mičán v brance. Ve třetí třetině se pak domácím ujala jedna střela a bylo to pak kdo s koho. Nám se povedlo dát chvilku před koncem šťastný vítězný gól střelou od modré a máme tedy tři body. Jsme za ně moc rádi, navíc i proto, že se nám povedlo vyhrát před našimi fanoušky, kteří sem za námi přicestovali a celý zápas nás podporovali. Za to jim moc děkujeme. Teď už se ale pomalu začneme chystat a přemýšlet o dalším těžkém soupeři, kterým bude ve středu na našem ledě Šumperk.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024