Menu +

Horácké Slavii přinesly speciální dresy štěstí a v utkání věnovaném armádě ČR porazila Berany

Reportáže
T ř e b í č - Svěřenci Kamila Pokorného za sebou úspěšně již čtvrté domácí klání, a doma si tak vytvořila nedobytnou tvrz. Na té si vylámali zuby také Berani, se kterými svedly bílé hvězdy lítý souboj. Do vedení šla Třebíč jak jinak, než z přesilovky, kterým parta okolo kapitána Ladislava Bittnera kraluje. Bombě Antonína Bořuty změnil směr letu kapitán týmu Ladislav Bittner a Třebíč dlouho vedla. Radost vydržela až do začátku třetí periody, kdy Bedřich Köhler vybojoval kotouč u mantinelu a adresoval ho osamocenému Jakubu Iléšovy. Poslední slovo měla ale nakonec Třebíč. Ladislav Bittner našel rozjetého Antonína Bořutu, který přesnou trefou rozhodl.
Sdílejte článek
 
7.kolo, sobota 1.10.2022
TRE TRE
2:10:0, 1:0, 1:1
ZLN ZLN
Statistiky
Branky a nahrávky: 26. Bittner (Bořuta, Dočekal), 45. Bořuta (Bittner, Meluzín) – 42. Illéš (Köhler). Rozhodčí: Hucl, Grygera – Polák, Roupec. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1781. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Doudera, Hunkes, Forman, Poizl, Furch, Kovář – Dočekal, Bittner, Meluzín – Holec, Vodný, Mat. Svoboda – Krliš, D. Michálek, Ferda – Michalčuk, Mat. Novák.
PSG Zlín: Huf – Bartko, M. Novotný, Husa, Zbořil, Gazda, Suhrada, Talafa – Gago, Kindl, Mrázek – Pospíšil, Honejsek, Ondráček – P. Sedláček, Hejcman, Frömel – Köhler, Chludil, Illéš.

Komentář k zápasu

Bílé hvězdy začaly klání velmi aktivně, když první pětka oblehla útočné pásmo. Ze sevření soupeře ale nakonec nic nebylo, jelikož střely byly buď velmi nepřesné nebo zblokované. Ševci o sobě dali vědět tvrdou ranou Daniela Gazdy, kterou Jekel neměl ihned pod kontrolou a musel puk rychle hledat, aby zamezil nebezpečné dorážce. Na druhé straně Antonín Bořuta vybídl Matěje Nováka, jenž velmi nebezpečně pálil na Hufovu vyrážečku. Na Nováka navázal David Michalčuk, který byl sám v předbrankovém prostoru, ale po přesném pasu ani on na brankáře Beranů recept nenašel.

Naposledy zmíněný hráč byl po chvíli poslán na trestnou lavici, kde si odseděl celé dvě minuty, jelikož bílé hvězdy srdnatě bránily nápor soupeře a díky skvělé organizovanosti hry neinkasovaly. Naopak mohl otevřít skóre třebíčský kapitán Ladislav Bittner, který se elegantně prosmýkl kolem bránících hráčů, ale jeho střela byla zdvižena do ochranné sítě. Neujalo se ani objetí branky v podání Antonína Honejska, proti kterému vytáhl rozštěp jako z učebnice gymnastiky Pavel Jekel.

Na začátku druhé částí základní hrací doby dostal přihrávku do volného prostoru Matyáš Svoboda, proti kterému se výborným zákrokem lapačkou blýskl Daniel Huf. Dále bylo k radosti diváků viděno přečíslení 3 na 2, na jehož konci stál Matěj Novák, který však nedokázal překonat strážce klece Beranů.

Následně přišla na řadu pasáž Matyáše Svobody. Toho nejprve vybídl Radim Ferda, ale třebíčský kanonýr napálil kotouč pouze do připraveného Hufa a nedlouho poté Svoboda nabral velkou rychlost a protáhl se až ke zlínské brance, kde byl však znovu připravený Daniel Huf, který chytal ve velké pohodě.

Zlom přišel až při vyloučení Jana Bartka, kdy bílé hvězdy okamžitě trestaly. Po vyhraném buly pálil Antonín Bořuta, jehož střelecký pokus usměrnil nastavenou hokejkou za Hufova záda třebíčský kapitán a nejlepší střelec Chance ligy Ladislav Bittner.

Berani odpověděli na začátku závěrečné dvacetiminutovky, kdy kotouč v rohu kluziště vybojoval Bedřich Köhler, který našel před Jekelem osamoceného Jakuba Iléše. Ten si tváří v tvář třebíčskému gólmanovi poradil a vyrovnal.

První pětka se snažila ukořistit vedení zpět a pořádně zatápěla v obraném pásmu Zlína. To se nakonec podařilo, ale z úplně jiné situace. Ladislav Bittner nastartoval rychlým pasem Antonína Bořutu, který vlétl do pásma a laserově přesnou střelou vsítil druhý gól Třebíče.

Berani se ještě snažili o vyrovnání, ale v závěru základní hrací doby faulovali, což výrazně snížilo jejich šance na srovnání. Všechny body tak zůstaly v Třebíči.

Autor: Viktor Pavlovec



Juriaj Jurík po utkání TRE - ZLN 2:1

Kamil Pokorný po utkání TRE - ZLN 2:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Hrálo se před vynikající návštěvou i kulisou, a za to jsme všichni, hlavně hráči, rádi. Významu utkání odpovídal i náš výkon, který za mě byl hodně povedený. Hráči hráli takticky to, co jsme po nich chtěli a o čem jsme se bavili. Moc nám pomohlo, že jsme využili přesilovku, a i když jsme ve třetí třetině inkasovali, tak jsme se dál drželi své hry. Dali jsme krásný vítězný gól Tondou Bořutou a nasazením, obětavostí a dodržováním systému jsme si došli pro vítězství nad hodně těžkým soupeřem, který se v téhle soutěži zatím hledá, ale svou kvalitu má. Strašně si ceníme toho, že jsme mohli přispět k oslavě, kdy se vzdává hold hrdinům, dneska to bylo vojákům. Hráči k tomu přispěli tímto výkonem a vítězstvím. Nervy na uzdě dnes udržely oba týmy, i soupeř měl pouze dva vyloučené hráče. Samozřejmě nám pomohlo to vyloučení v závěru. To, že my jsme měli jen jediného vyloučeného, to zapadlo do kontextu celého zápasu, který byl od našich hráčů neskutečně disciplinovaně odehraný. Navíc jsme udělali minimu chyb, a i toho si velmi ceníme. Doma jsme zatím neprohráli, říká se, že doma je prostě doma. My jsme na našem ledě už loni podávali doma výkony, se kterými, si myslím, diváci byli spokojeni a dneska nám zase vytvořili výbornou atmosféru a hráčům po zápase po zásluze poděkovali.

Juraj Jurík – PSG Berani Zlín: Bylo to bojovné, ne moc pohledné utkání. My se v poslední době potýkáme s produktivitou, se ztrátou sebevědomí hráčů a myslím si, že na našem výkonu to dnes bylo hodně poznat. Naproti tomu domácí do utkání nastoupili s elánem, protože si na nás věřili. Určitě jim pomohl i první gól zápasu, který dali v přesilovce, a šli tak do vedení. My jsme pak na jejich dobrou obranu nenašli žádnou protizbraň. V poslední třetině, když jsme se vrhli do útoku a vyrovnali jsme, tak po propadnutí v útočném pásmu jsme dostali druhý gól. Posledních šest nebo sedm minut si to domácí pohlídali a my jsme na zvrat neměli sílu, abychom zápas zdramatizovali a dotáhli do prodloužení. Chybí nám entuziasmus do hry, jsme chladní, ledoví. Na vyloučení v závěru se musíme podívat, ale v posledních dvou minutách si hráči musí dávat pozor na jakýkoli zákrok. Rozhodčí to zapískal, ale k tomu kontaktu vůbec nemělo dojít.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024