Menu +

Parádní třetí třetina přinesla Třebíči tři body z ledu Frýdku-Místku

Reportáže
Tak tohle se jen tak nevidí. Horáci ještě šest minut před koncem základní hrací doby prohrávali na ledě Frýdku-Místku 0:2, nakonec ale berou všechny tři body za vítězství 4:2. Velký obrat odstartoval dvěma góly Antonín Bořuta, na kterého navázali Martin Dočekal a Jakub Malý. Je tak jasné, že Třebíč dál zůstane na první příčce tabulky.
Sdílejte článek
 
42.kolo, sobota 28.1.2023
FRM FRM
2:40:0, 1:0, 1:4
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 31. Lyszczarczyk (Hotěk, Vrdlovec), 50. Geidl (Ramik, Homola) – 55. Bořuta (Mat. Novák, Dočekal), 56. Bořuta (Dočekal, Bittner), 60. Dočekal, 60. Malý (Šilhavý). Rozhodčí: Wagner, Grygera – Vašíček, Veselý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 807. Střely na branku: 25:33. Průběh utkání: 2:0, 2:4.
Sestavy
HC Frýdek-Místek: Švančara – Jaroměřský, Teper, Zeleňák, Homola, Sova, Žůrek, J. Adámek – Dostálek, Vrdlovec, Doktor – Lyszczarczyk, Haas, Hotěk – Bednář, Matěj, Klimša – Geidl, Macháček, Ramik.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Tureček, Forman, Furch, Poizl, Vodička – Dočekal, Bittner, Psota – Holec, D. Michálek, Ferda – Malý, Šilhavý, I. Sedláček – Krliš, Mat. Svoboda, Mat. Novák.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu se nesl v opatrném rytmu. Z tohoto duchu vybočovaly jen pokusy Haase a Doktora na jedné straně či střela Bořuty na straně druhé. O něco málo více práce měl v úvodní periodě Jan Mičán, se všemi pokusy Frýdku si však poradil. Zaskvěl se také při pokusu Davida Klimši z mezikruží a ukázal, že Horáci disponují dvěma vyrovnanými brankáři.

Také ve druhé třetině se dlouho čekalo na úvodní gól. Postaral se o něj až Alan Lyszczarczyk, který využil přesilovku po vyloučení Miroslava Holce. Rána polského internacionála byla prudká, a navíc přesně mířená na zadní tyč. Mičán tentokrát neměl nárok.

Další gól padl v čase 49:32, trefil se Nico Geidl, mladý útočník tak zvýšil vedení Rysů na 2:0. Jenže ani to jim k bodovému zisku nakonec nestačilo. Pak totiž začali úřadovat Horáci. Pomohla jim, jak už ostatně letos mnohokrát, přesilovka. Dokonce dvojnásobná. A nutno říct, že rysi za oba své fauly draze zaplatili. Oba góly vsítil v rozmezí jedné minuty elitní třebíčský ostřelovač od modré čáry Antonín Bořuta. A mohlo se začínat od nuly. Když už vše směřovalo do prodloužení, vzal v čase 59:07 zodpovědnost do svých rukou Martin Dočekal, který v samostatném úniku procedil puk skrz betony Patrika Švančary až do sítě. V následné frýdecké hře bez brankáře přidal pojistku do prázdné brány Jakub Malý a Třebíč se tak definitivně mohla radovat.

Autor reportáže Pavel Mandát

Kamil Pokorný po utkání FRM - TRE 2:4



Ohlasy trenérů

Martin Janeček - HC Frýdek-Místek: Zápas blbec a my jsme opravdu blbci. Jako špatné střídání se samozřejmě stanou, jsou tam občas nějaké zmatky, ale takhle, jak jsme si dnes prohráli zápas, tak to jsme doopravdy blbci. Kluci hráli sedmapadesát minut exkluzivně, kdy jsme soupeře téměř k ničemu nepouštěli. Ačkoliv měla Třebíč převahu, tak my jsme sehráli tu svou parádní hru, měli jsme tam řadu dobrých odjezdů, řadu šancí během zápasu. My se musíme koncentrovat celých šedesát minut. Na to, že jsme hodně mladý manšaft, tak na to se úplně vymlouvat nemůžeme. Věřím, že si mladí kluci z toho vezmou ponaučení, jelikož u těch střídání udělali chyby, včetně pak i chyby u samostatného nájezdu na tři dva. Jestli tam byl předtím nějaký faul, tak o tom se nebudeme bavit, protože jsme si za to nezasloužili bodovat. Pokud se nenaučíme dotahovat zápasy vyspěle, tak prostě z těch kluků nic nebude. My pak nebudeme dobrý manšaft. Proto si tu porážku musíme vzít k srdci a připravit se na Sokolov. Nic nám nezbývá. Nemá cenu se v tom více hrabat, mně osobně se to stalo vůbec poprvé.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: První dvě třetiny byly vyrovnané. Domácí hráli podobným způsobem, kterým chceme hrát my, a bylo složití se přes ně dostat. Nedařilo se nám dostat se do střeleckých prostorů kolem brány a co šlo z dálky, to gólman viděl. Ani jsme si nepomohli tím, že bychom si vynutili nějaké fauly, měli jsme k dispozici jen jednu přesilovku, takže z naší strany dopředu to nebylo tak, jak bychom si představovali. Domácím se naopak ze dvou přesilovek ve druhé třetině povedlo jednu využít a šli do vedení. Před třetí třetinou jsme si řekli, že budeme chtít ten zápas zlomit a řekli jsme si, jakým způsobem v útočném pásmu chceme hrát. Deset minut se nám to dařilo, ale bohužel gól jsme z toho nedali. Pak nám domácí ujeli do brejku a dali na 2:0. Na konci zápasu nám dali šanci, konečně přišla přesilovka pět na čtyři a vzápětí i pět na tři. Využili jsme obě dvě a zápas směřoval do prodloužení. Ale hraje se šedesát minut a Martin Dočekal to po chybě domácích rozhodl, vítězství jsme pečetili do prázdné brány. Jsme za to hrozně rádi, i když pro domácí to musí být kruté, ale takový sport někdy je. Bereme tři body a jsme za ně hodně rádi. Václav Krliš už dnes nastoupil, i když s ochranou obličeje, Michal Vodný zatím k dispozici nebude, léčí zranění. Teď hrajeme ob den a myslím si, že do reprezentační přestávky ho neuvidíme. Věřím, že po přestávce bude schopen znovu hrát, a to stejně dobře, jako hrál do teď.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024