Menu +

Třebíč na ledě Poruby bojovala. Na body to však po porážce 2:4 nestačilo

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Třebíče zajížděli ke čtvrtečnímu utkání na led Poruby. Svěřenci trenérů Sobotky a Barvíře sice předvedli bojovný výkon, jenže na body to tentokrát nestačilo. Brankově se prosadili Lukáš Nedvídek a Michal Vodný. Za domácí se do role třebíčského kata pasoval Roman Szturc, který vsítil hattrick. Další možnost k bodovému zisku budou mít Bílé hvězdy už tuto sobotu, kdy na vlastním ledě přivítají Vsetín.
Sdílejte článek
 
19.kolo, čtvrtek 31.10.2019
POR POR
4:21:1, 2:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 17. Szturc (Jáchym, Rudl), 37. Szturc (Obdržálek, M. Hlinka), 40. Káňa (Husák, Szturc), 51. Szturc (M. Hlinka, Obdržálek) - 12. Nedvídek (Nedbal, Havlát), 42. Vodný (Ferda, Nedvídek). Rozhodčí: Skopal, Pilný - Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 628. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Sestavy
HC RT TORAX Poruba: Kůdela – Husák, Slavík, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Kanko, Zdeněk, J. Káňa – Sikora, Hudeček, Gřeš – Szturc, M. Hlinka, Obdržálek – Ďurač, T. Jáchym, Špaček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – A. Rutar, Nedbal, Forman, Hort, Jenáček, Furch, Kowalczyk – Michálek, Šťovíček, P. Kratochvíl – Vodný, Nedvídek, T. Havránek – Havlát, Tadeáš Král, Paták – Malec, Václavek, Ferda.

Komentář k zápasu

Ostravané vstoupili do utkání aktivněji a od první minuty prověřovali pozornost třebíčské obrany. Brankář Jekel si však poradil se všemi střeleckými pokusy, které na něj RT TORAX vyslal. V jedenácté minutě pak šla Poruba do oslabení a hosté toho využili. V čase 11:37 vystřelil na Kůdelovu branku Lukáš Nedvídek a otevřel tak skóre.

Třebíč se následně začala dostávat do tempa. Po pěti minutách nicméně Poruba dokázala vyrovnat. Tomáš Jáchym s Dominikem Rudlem nabídli kotouč dobře postavenému Romanu Szturcovi a ten nezaváhal. Po první třetině proto na světelné tabuli svítil stav 1:1.

Po přestávce oba týmy předváděly spíše rozvážný hokej. Největší šance hostů přišla zhruba v polovině druhé periody, když Porubští hráli minutu a 16 sekund jen ve třech. Porubská obrana ale dobře četla hru a vyvarovala se větších chyb.

V sedmatřicáté minutě pak vedení domácího celku zařídil druhou brankou Roman Szturc, který zachytil na modré čáře Obdržálkovu přihrávku a vypálil nad Jekelovu lapačku. Asi po minutě šla navíc Horácká Slavia do oslabení a Poruba tak zvýšila náskok. V čase 39:11 se totiž trefil Jan Káňa. Do šaten se tedy šlo za stavu 3:1.

Úvod poslední třetiny pak vyšel lépe Třebíčským. Po necelých dvou minutách zaskočil domácí obranu Michal Vodný a snížil na rozdíl 3:2. Po vstřelení branky následně Třebíč pokračovala v ofenzivě. Další gól už ale nepřidala. Na opačné straně ledové plochy byl znovu úspěšný Roman Szturc a pojistil tak výhru domácích. Poruba zvítězila nad Třebíčí 4:2 a připsala si další tři body.





Ohlasy trenérů

Miloš Holaň - HC RT TORAX Poruba 2011: Dneska jsme odehráli zápas proti mužstvu, které se nachází v druhé polovině tabulky. Zápas byl docela dost náročný. Myslím si, že se nám moc nedařila kombinace a naše hra neměla živý pohyb. I přes tohle všechno si cením vítězství. I když se nedařilo, tak kluci bojovali, za což jim patři velké díky. Taky patří velké díky, že se nám probudil náš střelec Roman Szturc a jeho zásluhou jsme brali všechny body. Následně jsme si vítězství pohlídali. Za tři body jsem spokojený, i když to nebylo jednoduché. Je důležité, že i přes to, když se hra nedaří, tak body zůstávají doma.

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Do utkání jsme vstoupili dobře, ale neproměňovali jsme šance. Do druhé třetiny jsme měli jít s náskokem 3:0, to se bohužel nestalo a soupeř vyrovnal. V druhé třetině jsme nevyužili přesilovku 5 na 3 a vzápětí jsme inkasovali na 2:1. Rozhodlo pět minut ve druhé třetině, přesilové hry a naše individuální chyby. Jeden z faktorů je i naše koncovka, ale to je otázka tréninku.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024