Menu +

TRE - OLO 1:4 - Třetí tým prvoligové tabulky si odváží všechny tři body

Reportáže
T ř e b í č - V Třebíči se odehrálo odložené utkání 35. kola, kdy domácím byl soupeřem tým HC Olomouc. Před prvním vhazováním proběhlo oficiální poděkování hráčům Oloumouce za poskytnutí první pomoci Lukáši Slámovi zástupci rodiny, vedení Města Třebíče a klubu SK HS Třebíč. Hosté potvrdili svoje aktuálni postavení v prvoligové tabulce a zcela po zásluze si po vítězství 1:4 odvážejí všechny body na Hanou. Jediným střelcem domácích byl Jan Káňa.
Sdílejte článek
 
35.kolo, neděle 10.1.2010
TRE TRE
1:40:2, 1:1, 0:1
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 39. Káňa (Krätzer) - 12. Zábranský (Tomajko), 20. Mikšan (Nedbálek, Brančík), 25. Černý, 58. Zábranský. Rozhodčí: Skoupý J. - Novák Ji., Poláček R.. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1750. Střely na branku: 29:42. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Bulička, Gula, Hrbáček, Kaláb, Kania, Koktan, Ostrčil, Sedláček - Burian, Čech, Fila, Káňa, Krätzer, Kundela, Laš, Obdržálek, Přibyl, Rod, Stejskal, Zahradník
HC Olomouc: Žigárdy - Ministr, Mikšan, Davídek, Černý, Brančík, Čuřík, Paška, Mikel - Ondrušek, Zbořil, Janáček - Vyrůbalík, Nedbálek, Tomajko - Korhoň, Venkrbec, Bartoň - Selinger, Staněk, Kucharczyk

Komentář k zápasu

Po úvodním slavnostním poděkování olomouckých zachránců, kterého se zúčastnila maminka Lukáše Slámy, místostarosta města Třebíč pan Mašek a za Horáckou Slavii Dr. Karel Čapek, se obě mužstva začala plně koncentrovat na hokej. Úvod zápasu patřil Olomouci, která nebezpečně dotírala na branku brankáře Lva, který musel hned v úvodu čelit několika střeleckým pokusům. V 10. minutě se domácí obranou prosmýkl Vrbkovec. Domácí gólman musel vytáhnout na brankové čáře pohotový zákrok levým betonem a stále držel bezbrankový stav. V 11. minutě při závaru před domácí brankou se štěstí tentokrát přiklonilo na hostující hole. Za záda Lva dopravil kotouč Martin Zábranský a Olomouc zaslouženě vedla. I po vstřelené brance hýřili hosté aktivitou a v 19. minutě si vynutili první početní výhodu v zápase. Odpočinout si na trestnou lavici musel Rod. Už to vypadalo, že do konce 1. třetiny se Horácká Slavia početní převaze ubrání. Ovšem nebylo tomu tak. Čtyři vteřiny před koncem překonal Lva střelou mezi betony David Mikšan. Do šaten tak odjeli hosté s dvoubrankovým vedením a s klidem na hokejkách.

Ani prostřední třetina nepřinesla větší aktivitu Třebíče a z toho přišlo další potrestání Olomouce. Ve 25. minutě nabídla domácí obrana fatální chybou kotouč Michalu Černému a ten tváří v tvář proti gólmanovi Třebíče uspěl a zvýšil na tříbrankový rozdíl. Ve 27. minutě měla Třebíč šanci vrátit se do zápasu. Dnes však domácím absolutně nic nešlo. Kotouče přeskakovaly hole a kloudných přihrávek také bylo po málu. Hosté věděli, že nemají kam spěchat a celkem s přehledem kontrolovali hru, na domácích bylo vidět trápení. Ovšem ve 39. minutě po střílené přihrávce Krätzera nasměroval kotouč za záda Žigárdyho Jan Káňa a vykřesal tak pro domácí jiskru naděje do závěrečné dvacetiminutovky.

Kdo čekal herní zlepšení Horáků musel být mírně zklamán. V úvodu se hráči sice pokoušeli o aktivní napadání a získání kotouče, ale zkušená Olomouc si se všemi ošemetnými situacemi dokázala poradit. V 53. minutě byla pro Třebíč asi poslední šance jak korigovat, protože ji po faulu Zbořila čekala přesilová hra. Věděl to i trenér Šindel, jenž si vyžádal oddechový čas, aby mohl svěřencům naordinovat recept pro úspěšnou přesilovku. Domácí sice pěkně kombinovali, ale bez střelby se přesilovka proměnit nedá! V 55. minutě byl vyloučen další hráč hostů, ale ani tentokrát se nepovedlo korigovat. Naopak. V 58. minutě využil dnu otevřených dveří třebíčské obrany Martin Zábranský a Lev byl proti jeho svižné střele bezmocný. Nutno dodat, že Olomouc si dnešní vítězství zasloužila, pro Horáckou Slavii tak skončil černý víkend, na který je potřeba co nejrychleji zapomenout.

Tiskovka po utkání Třebíč - Olomouc 1:4

Martin Čech po utkání Třebíč - Olomouc 1:4

Jakub Bartoň po utkání Třebíč - Olomouc 1:4



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel (Horácká Slavia Třebíč): "Tento zápas, to byl normální přátelák. Na našich hráčích je vidět to, co se stalo, ta událost je samozřejmě nepříjemná a nesmí to na hráčích zanechat stopy. Včera jsem tomu nevěřil, dnes tomu už věřím. To utkání bylo nepohodové. Doufám, že se to už nebude opakovat. Hrát zápasy ve dvou dnech by neměl být problém, ale dva hráči, kteří tvoří přesilové hry, jsou nemocní a navíc hráči jsou ve špatném psychickém rozpoložení. Dolníček s Nahodilem nezasáhnou ani do zápasu v Berouně, byli nemocní a potřebují pořádně protrénovat. Michal Kempný hraje za Kometu, protože mají málo hráčů a Ostřížek leží s angínou."

Petr Vlk (HC Olomouc): "Celé utkání se hrálo v přátelském duchu. Jsme rádi, že jsme to dnes uhráli, ale i přes to se tam objevily okamžiky, kdy nás soupeř zatlačil a vytvořil si šanci, ale nedokázal je proměnit. My jsme svoje šance proměnit dokázali a to byl ten rozdíl. Třebíč neprochází jednoduchým obdobím a taková věc na mančaftu stopy zanechá, ale jsou to mladí kluci a dobře to dopadlo, takže oni se z toho vyhrabou."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024